Denne kage har jeg slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har bagt – særligt i min studietid på universitetet fik mine medstuderende ofte serveret denne nemme og lækre æblekage.
Da jeg i sin tid fik bagt mig frem til netop denne opskrift havde jeg et belle boskorp træ og de havde en fabelagtig syre, som virkelig gjorde noget godt for kagen. Den sort har jeg ikke længere – faktisk har jeg slet ikke madæbler i haven, så det bliver gerne Ingrid Marie eller Filippa æbler, som jeg anvender.
Nem æblekage
Nogle gange skal det være nemt og ikke nødvendigvis tage lang tid at fremtrylle en god kage. Den her sikkert hit og er klar på mindre end en time.
Ingredienser
- 6 stk æg
- 340 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 250 g hvedemel
- 3-4 stk store æbler
- 200 g smeltet smør
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Smelt smør og lad afkøle en smule.
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en let og luftig æggesnaps.
- Sigt mel, kanelsukker og bagepulver i og vend dette i æggesnapsen.
- Kom smeltet smør i dejen.
- Skræl æblerne og skær den i grove tern – vend æbletern i dejen.
- Beklæd en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen i formen.
- Kagen bages nu i 30-35 minutter til overfladen er let gylden og dejen ikke hænger fast, når kagen prikkes med en strikkepind.
- Lad kagen køle af en smule inden den nydes.
Noter
Kagen spises som den er eller serveres med enten creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til.