KAGE_fælles

Luksus træstammer

Vi kender dem alle – de lækre små ruller bekædt med marcipan og dyppet i chokolade.. Den er god nok – det er træstammerne jeg snakker om! Vi kender dem og vi køber dem, men har du nogensinde prøvet at lave den lille lækre snack selv? Det er slet ikke så svært endda og jeg giver dig her et bud på en luksuriøs udgave af den klassiske lille kage.

Jeg har stort set altid kagerester i fryseren og i perioder nok osgå alt for mange kagerester – her er det så, at jeg laver enten træstammer eller romkugler (som i og for sig er samme ingredienser og fremgangsmåde – jeg putter blot lidt mere rom/romessens i, når der laves romkugler). Dermed tager det heller ikke særlig lang tid at lave træstammerne. Så sent som i sidste uge blev der lavet træstammer og denne gang med lidt frysetørret hindbær drysset på og det bliver bestemt ikke sidste gang jeg laver det trick. Nøj, det klædte kagen! 🙂

Luksus træstammer

Denne luksusudgave af den klassiske træstamme er helt klart værd at prøve kræfter med. I fyldet er der tilføjet både marcipan og chokolade – og udenpå lidt frysetørret hindbær, som giver et godt modspil med sin syrlighed.
Forb. tid 30 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Det søde køkken
Køkken Kage
Antal 10 stk

Ingredienser
  

Kagemassen:

  • 300 g kagerester
  • 50 g smeltet chokolade
  • 2-3 spsk hindbærmarmelade
  • 50 g marcipan
  • 4 spsk mørkt kakaopulver
  • 1 tsk romessens eller den ægte vare, hvis træstammerne skal serveres for voksne

Overtræksmarcipan:

  • 200 g rå marcipan
  • 200 g flormelis
  • 120 g glykosesirup

Derudover:

  • 150 g hvid chokolade
  • 10 g frysetørret hindbær

Sådan gør du
 

Lav træstammemassen:

  • Smuldr kageresterne og bland de øvrige indgredienser i. Bland godt og ælt til en fast masse. Mængden af hindbærmarmelade kan variere alt efter, hvilken type kage man anvender (en federe kage kræver mindre marmelade).
  • Del massen i to lige store klumper og rul hver klump til en pølse på ca. 3-4 cm i diameter.

Lav overtræksmarcipan:

  • Ælt rå marcipan, flormelis og glykosesirup til en ensartet masse.
  • Del massen i to lige store klumper. Rul den ene klump ud til et nogenlunde firkantet stykke der er lige så bredt, som rullen med træstammemasse er lang.
  • Læg den ene rulle træstammemasse i kanten af overtræksmarcipanen og rul til der er marcipan hele vejen rundt om træstammemassen. Stop med at rulle, når der er et lag overtræksmarcipan på rullen og skær marcipanen over på langs med rullen.
  • Tryk forsigtigt kanterne sammen hele vejen hen langs rullen og rul gerne et par gange, så du sikrer dig at marcipanen hænger fast.
  • Skær enderne af rullen og skær resten af rullen i 4-5 lige lange træstammer. Gentag med den anden rulle og den anden klump overtræksmarcipan.
  • Stil træstammerne på køl en lille halv time.

Træstammernes dyppes i chokolade:

  • Chokoladen tempereres og begge ender af træstammerne dyppes i chokoladen. Her erkender jeg blankt, at temperering af chokolade bestemt ikke er min spidskompetence og så er det også helt ok blot at smelte chokoladen 🙂  
  • Drys de frysetørrede hindbær på chokoladen inden den størkner.
  • Læg træstammerne til tørre på et stykke bagepapir inden de nydes.

Andre opskrifter, som du bør se

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift