KAGE_fælles

Oreo-cupcakes med hindbær

Oreo-cupcakes med hindbær

// REKLAME – cupcakesforme er modtaget af webshoppen Cups4Cakes //

Da Claus og jeg tilbage i 2012 kørte rundt i Norge og var på vej på skiferie sad jeg og grublede over, hvad jeg mon skulle servere for gæsterne, når vi skulle holde fødselsdag dagen efter vi kom hjem fra selvsamme ferie. Vi spiste Oreos og det slog mig, at det da skulle tænkes ind i kagen. Det endte med en lagkage bestående af chokoladebunde, hindbærcoullis og Oreocreme. Kagen har jeg sidenhen lavet mange gange og nu har jeg også fået tilpasset opskriften så den passer til cupcakes. Med de smukke forme fra Cups4Cakes præsenterer de sig nu også helt godt.

Kagerne er lette at gå til og smager rigtig godt – smagen af chokolade og hindbær går man jo sjældent galt i byen med. Selve dejen er der ikke meget nyt i, da det er opskriften på “mormors amerikanske chokoladekage” nu bare som cupcakes.

Jeg har her valgt at bruge en stor rund tyl her, men man kan sagtens bruge en anden slags tyl – dog skal man være opmærksom på, at de blendede Oreo kiks i frostingen godt kan klumpe sammen og sidde fast, hvis tyllen er for tætte i “tænderne” – derfor mit valg af rund tyl 🙂

Cupcake med Oreo og hindbær

En klassisk smagssammensætning af chokolade og hindbær bagt i de smukkeste pasformen fra Cups4Cakes. 
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Heraf hviletid 20 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Det søde køkken
Antal 20 cupcakes

Ingredienser
  

Selve dejen:

  • 300 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 6 spsk mørk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 lille nip salt
  • 150 g smør
  • 2,5 dl vand
  • 2 stk æg
  • 10 stk Oreo kiks

Hindbærcoullis:

  • 200 g hindbær gerne frosne
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk flormelis

Frosting:

  • 5 dl piskefløde
  • 14 stk Oreo kiks

Pynt:

  • 20 stk små Oreo kiks
  • 20 stk friske hindbær
  • guldflager
  • 5 stk knuste Oreo kiks (uden creme)

Sådan gør du
 

Start med at bage selve cupcaken:

  • Tænd ovnen på 160 grader.
  • Smelt smøret og lad afkøle en smule.
  • Sigt alle de tørre dele sammen i en skål og tilsæt smeltet smør, æg og vand. Rør til massen har en ensartet konsistens.
  • Knus 10 hele Oreo kiks til nogle små stykker der måler ca. 0,5 cm i størrelsen og bland dem i dejen.
  • Fordel dejen i de 20 forme og bag cupcakene i ca. 20-25 minutter til der ikke hænger dej fast når der stikkes med en tandstik eller strikkepind.
  • Tag cupcakene ud af ovnen og lad afkøle på en rist.

Imens kagerne køler af laves hindbærcoulis:

  • Hæld alle ingredienserne i en lille gryde og kog til hindbær er møre og kan moses med en ske.
  • Stil til side til let afkøling.

Lav også frostingen:

  • Blend alle Oreo kiksene helt fint.
  • Pisk fløden til en let skum. Den må kun lige kunne sætte toppe. 
  • Bland de blendede kiks i flødeskummet.

Nu skal dine cupcakes samles og pyntes:

  • Lav et lille hul i midten af hver cupcake. Hvis du har en kernehus-udstikker (til at fjerne kernehus i æbler mm) så er denne rigtig god til opgaven. Fordel hindbærcoulis i hullerne.
  • Tag en stor rund tyl eller stjernetyl efter eget valg og kom den i en sprøjtepose. Fyld frostingen i sprøjteposen og fordel på de 20 muffins i cirkulære bevægelser. 
  • Pynt med friske hindbær, små Oreo kiks, knuste Oreo-skaller (uden creme) og lidt guldflager.

Smut ind forbi Cups4Cakes og find de smukke forme og mange mange flere – der er et kæmpe udvalg og jeg har valgt at bruge disse flotte forme med et moderne stjernemønster i en yndig sart grøn farve.

https://cups4cakes.dk/collections/muffinforme/products/muffinform-a-25-stk-gron-stjernemonster

Andre opskrifter, som du bør se

7 Comments

  1. Kamilla says:

    5 stars
    Har flere gange nydt godt af den her opskrift. Den er super god og ungerne elsker dem.

    1. admin says:

      Hej Kamilla.
      Hvor er det dejligt at høre. Det glæder mig, at mine opskrifter kan bruges derude i køkkenerne rundt om 🙂

      Mange hilsner Pernille

  2. […] kombination. En anden god klassiker er chokolade og hindbær – den kombination har jeg i de her Oreo-cupcakes, som helt klart også er et besøg […]

  3. Solveig says:

    Hvor bruges hindbærcoulisen?

    1. admin says:

      Hej Solveig.
      Hvor er det godt at du spørger – det havde jeg tydeligvis ikke fået med. Opskriften er rettet til nu således du helst ikke skulle være i tvivl.

      De bedste hilsner Pernille

      1. Solveig says:

        Ligeledes står der mælk i teksten, men ikke ved ingredienserne.

        1. admin says:

          Hej Solveig.
          Det har du sørme ret i – det er vand, som tilsættes, hvilket er rettet i fremgangsmåden nu 🙂
          Hvis man hellere vil anvende mælk, så kan man sagtens bruge samme mængde mælk og altså udskifte vandet helt.
          De bedste hilsner Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift