Rabarbersaft

Rabarbersaft smager skønt og er den første saft, som vi laver her på gården.
rabarbersaft pinit

Smagen af sommer – lækker rabarbersaft!

Rabarber er en af de første afgrøder, som kan høstes i haven. Derfor er rabarbersaft også den første saft, som jeg laver i løbet af året. Det er fantastisk at kunne gå i køkkenhaven og hente den ene favnfuld rabarber efter den anden.

Mine rabarber startede sit liv her på gården i et højbed. Efter en årrække blev de flyttet til det bed, hvor de står nu. Dog fik jeg flyttet på dem af et par omgange og jeg har derfor ikke haft det helt store udbytte af dem de første par år de boede i bærhaven. Både sidste år og i år skal jeg ellers love for, at de tager revanche – og jeg ELSKER det! Vi kan høste massevis af rabarber og af dem laver vi mange ting: rabarbersaft, rabarberkage, bagte og råsyltede rabarber for at nævne nogle.

Mere saft?

Hjemmelavet saftevand er super lækkert og selv synes jeg det er en fornøjelse at lave. Det er overraskende nemt, så du bør næsten give det et forsøg. Som du måske kan lure nedenfor, at kan saft laves af både frugt/bær og af blomster. Her er hyldeblomst helt sikkert den mest kendte version og helt sikkert også en kæmpe favorit her hos os. Dog kan jeg ikke lade være med også lige at lave en portion syrensaft her i slutningen af maj, når de flotte lilla syrener bryder i haven.
Har du lyst til at prøve andre opskrifter, så kan jeg bl.a. nævne mine andre opskrifter på saft:

Rabarbersaft

Det her er lig med barndomsminder for mig - min farmor lavede rabarbersaft til min søster og jeg hvert eneste år. Det er dejlig enkelt at gå til, så giv det endelig et forsøg.

Forberedelsestid 10 min Tilberedningstid 20 min Hviletid 120 min Tid i alt 2 timer 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 1 Bedste sæson: Sommer

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Rens rabarberne og skær i mindre stykker.

  2. Kom rabarber op i en gryde sammen med vand og kog op. Lad koge i 10-15 minutter og tag nu gryden af komfuret. 

  3. Si saften fra – enten ved brug af et stativ og en saftpose eller et viskestykke. For at opnå en klar saft skal du undgå at presse saften ud, men lad den dryppe af selv i et par timer.

  4. Kom nu saften i en ren gryde, tilsæt vaniljesukker og godt halvelen af sukkeret.

  5. Varm saften op og smag til ift. om du ønsker mere sukker tilsat. 

  6. Hæld saften på skolede flasker og nye nu din lækre saft.

  7. Selv laver jeg gerne større portioner og anvender derfor atamon af hensyn til saftens holdbarhed. 

  8. Blandingsforhold er ca. 1 del saft og 2-3 dele vand.

Søgeord: rabarber, saft, saftevand

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *