Forsidebanner Saft

Skøn syrensaft

Skøn syrensaft

Hver sommer står den på hyldeblomstsaft i store mængder og det er næsten min favoritsaft. Kun en saft overgår for mit vedkommende hyldeblomstsaft og det er blommesaft lavet på victoriablommer – mere om det i et andet indlæg på et andet tidspunkt… Og tilbage, som det dette indlæg handler om, nemlig syrensaft.

Duften af syrener er helt fantastisk og jeg er så privilligeret at vores lille legeplads hjemme i haven er omringet af syrener, så på denne tid leger vi i sandkassen til denne skønne duft. Jeg bruger mange syrener, som pynt på mine kager, men dte er første gang jeg forsøger mig med saft – og jeg må bare sige, at hyldeblomstsaften har fået sig en konkurrent 😛

Skøn syrensaft

Hvert år er vores have fyldt med smukke syrener og jeg er så heldig også at have en enkelt busk med den mørkelilla blomst - den er så smuk og helt klart min favorit. Jeg nyder både synet og duften af blomsterne - og i år har jeg også valgt at vi skal nyde smagen af blomsterne. Derfor har vi lavet denne skønne saft, som er nem at gå til og smager helt igennem fantastisk!
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 days
Samlet tid 3 days 30 minutter

Ingredienser
  

  • 3 liter vand
  • 2 kg sukker
  • 60 g citronsyre svarende til 2 stk breve
  • 0,5 tsk atamon
  • 4 citroner
  • 50 klaser syrenblomst

Sådan gør du
 

Dag 1

  • I en stor gryde varmes vand og sukker op indtil sukkeret er opløst (man når som regel ikke i nærheden af kogepunktet før sukkeret er opløst). Gryden tages af varmen.
  • Citronsyre og atamon tilsættes og røres godt rundt.
  • Citroner vaskes og skæres i skiver, der kommes i gryden.
  • Blomsterne rystet fri for diverse smådyr der kunne finde på at gemme sig. Pluk nu blomsterne af stilkene, således der kommer mindst muligt grønt med i saften. Skulle det ske, at der kommer grønt med skader det ikke og er ikke farligt - personligt synes jeg dog, at der kan være tendens til en anelse bitterhed hvis der kommer for meget stilk med i saften.
  • Læg låg på gryden og lad den stå på køl i tre dage - se gerne til saften dagligt og rør også gerne rundt i saften en gang eller to om dagen.

Dag 2 og dag 3

  • Rør i saften en eller to gange.

Dag 4

  • Din saft har nu trukket smag ud af blomsterne og er klar til at komme på flasker. Først skal du si saften, så blomster og citroner ikke kommer med.
  • Skold dine flasker og hæld forrigtigt saften over i flaskerne. Vær omhyggelig og brug en tragt, så der ikke kommer saft ud over det hele, da det meget nemt kan blive anledning til

Noter

Når saften skal sies bruger jeg selv saftstativ med en fintmasket stofpose i. Hvis du ikke ejer sådan et stativ, så frygt ej - en ganske almindelig køkkensi med et rent viskestykke (eller evt. en stofble) over kan sagtens bruges.

Andre opskrifter, som du bør se

1 Comment

  1. […] har været behjælpelig sidste uge med at lave saft af nogle af havens skønne syrener og nu står hyldeblomsterne for tur. De står nemlig i fuld […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift