Vaniljekage med chokolade

vaniljemuffins pinit

Nemme vaniljemuffins med chokolade, som bare smager helt fantastisk.

Dem vil du gerne smage, ikk´?

Vi har efterhånden bagt disse vaniljemuffins med chokolade en del gange og med stor succes hver gang. Hvis det sker, at de ikke alle bliver spist med det samme, så kan de sagtens holde sig et par dage i en lukket beholder.

Opskriften er nem at gå til og kræver ikke alverdens – hverken hvad angår ingredienser eller udstyr. Her vil jeg mene, at de fleste kan være med.

Pynt amok

Som du måske har luret, så har jeg denne gang givet ungerne fri leg – og jeg kan love dig for at de nød det!

Der blev åbnet op for krymmelkasserne og valgt nogle af alle yndlings-bøtterne med krymmel. Pigerne elsker at få lov til at være med i køkkenet og når der bages så elsker de simpelthen at få lov til at pynte. Så det skal de selvfølgelig have lov til indimellem også – særligt på de dage, hvor vi bager bare for hyggens skyld.

Jeg har valgt at toppe mine vaniljemuffins med en enkelt glasur i flotte farver. Her kan man selvfølgelige vælge at lave en smørcreme, en chokoladecreme eller marengs til at toppe af med. For det kan man også sagtens – nogle gange skal det dog også bare være rigtig nemt og ligetil.

Flere gode muligheder

Jeg har selvfølgelige flere gode muffins og cupcakes til dig herinde. Der er lidt for enhver og du kan selvfølgelige altid undlade enkelte elementer, hvis du tænker at det er lige er noget for dig.

Prøv fx de her bananmuffins – de er klart blandt mine favoritter! De er fyldt med en virkelig lækker karamelmidte, som er ganske nem at lave. At mikse banan, chokolade og karamel er der intet nyt i – det er vist en ganske klassisk kombination. En anden god klassiker er chokolade og hindbær – den kombination har jeg i de her Oreo-cupcakes, som helt klart også er et besøg værd.

opskrift
Forberedelsestid 10 min Tilberedningstid 20 min Tid i alt 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.

  2. Sigt de tørre ingredienser i en skål (sukker, mel, natron, bagepulver og vaniljesukker).

  3. Tilsæt smeltet og afkølet smør, æg og yoghurt og rør dejen ensartet. Vend hakket chokolade i dejen.

  4. Fordel dejen i pap/papirsmuffinsforme.

  5. Bag i ca. 20-25 minutter. Test om dine muffins er bagt færdige ved at stikke en strikkepind eller tandstik i dine muffins - hvis der ikke hænger dej ved er kagen færdig.

  6. Tag dine muffins ud af ovnen og lad afkøle.

  7. Pynt gerne med glasur og krymmel eller en fløjlsblød chokoladecreme.

Søgeord: bagværk, hjemmebag, muffins, nemme kager

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *