Grundopskrift hjemmelavet pasta

Brug denne opskrift, når du skal lave hjemmelavet pasta. Det er simpelt, overraskende nem og virkelig hyggeligt.
hjemmelavet pasta pinit

Lær at lave hjemmelavet pasta

At lave hjemmelavet pasta sker ofte her på gården – gerne en gang eller to hver uge. Jeg elsker simpelthen, at stå med hænderne i en portion pastadej og bare forsvinde i øjeblikket. For mig er det ren køkkenhygge og jeg slapper af, når jeg laver pasta.

Begge piger vil også gerne med i køkkenet, når der formes pasta. De få gange vi snyder og køber pastaen færdig, er det lige før jeg får skæld ud – de kære piger kan i hvert fald til tider blive helt forarget over deres mor.

Denne opskrift er med æg og mel. Det er den opskrift, som for mig var starten på mit pasta eventyr. Det er ingen hemmelighed, at jeg i løbet af den sidste håndfuld år har fået mere og mere smag for de forskellige pastatyper. Både hvad form og pastadej angår.

Hjemmelavet pasta – helt simpelt

Det italienske køkken er ofte meget simpelt og der er fokus på de enkelte råvarer. Sådan er det også med pastaen. Denne dej består af mel og æg – så bliver det ikke meget mere simpelt. Som oftest vil du se, at der anvendes enten durummel eller tipo 00 til fremstilling af pasta. Det er også oftest de to meltyper, som jeg anvender til hjemmelavet pasta. Man kan vælge at bruge den ene type, den anden type eller en blanding af de to. Reelt set kan man bruge alle typer af mel, når man laver hjemmelavet pasta. Dog er det hhv. durum hvedemel og tipo 00 jeg personligt anvender og derfor også de to meltyper, som jeg vil anbefale dig at bruge.

Durum hvedemel

Ved at anvende durum hvedemel får du et rustikt produkt med en ofte mere al dente konsistens og en dybere smag end ved valg af fx tipo 00. Der er som med al mel forskel på de forskellige durum hvedemels produkter, men generelt set kan man sige at melet ofte er malet til den grovere side.

Tipo 00 hvedemel

Anvender du derimod tipo 00 hvedemel får du et resultat med en mere silkeblød konsistens ved den færdige pasta. Der findes flere typer af tipo mel – heraf er tipo 00 nok den mest kendte og anvendte. Der findes også tipo 0, tipo 1 og tipo 2. Jo højere tal, destro grovere er melet malet. Derfor er tipo 00 hvedemel ret fint malet – og det er skyld i den silkebløde struktur pastaen får.

Grundopskrift hjemmelavet pasta

Her får du min grundopskrift på hjemmelavet pastadej med æg. Opskriften passer til 4 personer ved de fleste pastaretter. Nogle gange anvender vi 3 æg og andre gange 4 æg til portionen - det afhænger lidt af, hvilket pastaret samt hvor meget tilbehør vi i øvrigt får.

Forberedelsestid 10 min Hviletid 30 min Tid i alt 40 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Grunddej til pasta med æg

Sådan gør du:

Pastadej med æg:

 1. Start med afveje 250 g mel og placér nu dette i en bunke på bordet.

  Lav et hul i midten af bunken og slå dine æg ud heri.

  Brug en gaffel og pisk let ægget sammen mens du lidt efter lidt pisker mel med ind i æggene.

  Læg gaflen til side, når dejen er ved at være ensartet og ælt nu dejen i hånden. Tilsæt mere mel, som du fornemmer at dejen har behov for det. Dejen skal gerne æltes i 8-10 minutter til dejen er dejlig elastisk og du kan lave et fint aftryk med fingeren i dejen uden den klistrer.

  Pak den færdige dej ind i en frysepose, husholdsningsfilm eller lufttæt beholder og lad dejen hvile i mindst 20-30 minutter på køl eller ved stuetemperatur.

  Pastadejen er nu klar til at blive formet eller udrullet til det færdige pastaprodukt.

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *