Tarteletter med høns i asparges

tarteletter opskrift pinit

Tarteletter – få vores opskrift på de bedste tarteletter med høns i asparges.

Er du også vildt med tarteletter, så får du vores opskrift lige her. Vi er nemlig vilde med tarteletter og spiser det med jævne mellemrum. Særligt Laura er rigtig glad for retten, så det er en af de ting hun ofte går med, når hun skal vælge aftensmaden. Det er mormormad af fineste kaliber og vi laver det altid helt fra bunden af.

Da vi for første gang skulle slagte nogle af vores høns, var det særlig vigtigt at yndlingshønen “Kuki” skulle laves til tarteletter. I hvert fald ifølge Laura. Så det var lidt af et projekt, at holde styr på hønsene da de først havde fået fjerene af – og ikke helt var til at genkende. Længe leve snore i forskellige farver, som blev sat fast på hver høne.

Tarteletter helt fra bunden af

Vores opskrift på tarteletter er baseret på, at du køber en hel kylling og starter med at koge den op. Alt efter, hvor stor en kylling du har anskaffet dig, vil kogetiden selvfølgelig variere. Regn med, at kyllingen skal koge ca. 45-60 minutter, da det plejer at passe helt godt på de kyllinger du kan købe i dit lokale supermarked.

Det kan meget vel virke en smule voldsomt at stå med en hel kylling – de første par gange var jeg nu heller ikke særlig vild med det. Ulækkert har jeg aldrig synes, at det var. Jeg synes nok nærmere, at det var grænseoverskridende. Hvis du ikke har mod på, at give en hel kylling et forsøg, så kan du sagtens nøjes med at koge kyllingebryst, som så kan skæres i tern efter endt kogning. Gå efter, at du skal bruge ca. 350-450 g kød og regn med en kogetid på ca. 15-20 minutter.

Vælger du, at nøjes med kyllingebryst frem for en hel kylling vil jeg dog anbefale dig, at du også anvender en bouillonterning, når du skal lave dit fyld. Kogevandet vil nemlig langt fra få samme smag og kraft, så når du koger en hel kylling. Husk på, at knogler og fedt fra den hele kylling giver rigtig meget smag til din suppe.

Savner du flere opskrifter på mormormad?

Sidder du og mangler andre gode retter fra det klassiske mormor-køkken, så har jeg flere gode bud til dig. Du kan fx hoppe over og se vores opskrift på millionbøf. Er ret, som altid hitter og er god på de travle hverdage. En anden god klassisk ret er vores svenske pølseret – igen en vaskeægte hverdagsbasker.

opskrift
Tilberedningstid 90 min Tid i alt 1 time 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Hønsekødssuppe:

Fyld:

Dertil skal bruges:

Instruktioner

Sådan laves hønsekødssuppen:

  1. Rens kyllingen godt og skyl også kyllingen grundigt indvendigt.

  2. Kom kyllingen i en stor gryde og hæld vand i til kyllingen er dækket.

  3. Pil løget og skær i kvarte - kom løg, salt og hele peberkorn i gryden.

  4. Kog op og lad småkoge i 45-60 minutter - skum af undervejs (er din kylling stor må der forventes længere kogetid).

  5. Test, at kyllingen er kogt færdigt. ved at hive forsigtigt i en vinge eller et ben. Hvis vinge/ben nemt går fri af kroppen, så er kyllingen færdig.

  6. Tag gryden af varmen og tag kyllingen op. Lad kyllingen køle en smule af på et fad eller lignende.

  7. Suppen sies og gemmes - du skal bruge ca. 5-6 dl til tarteletterne. Resten af suppen kan fryses ned til en anden god gang eller koges yderligere ind til en god fond.

  8. Når kyllingen er kølet lidt af skal kødet pilles fra.

Sådan laves dit tarteletfyld:

  1. Gør dine ingredienser klar:

    - åbne dåserne med asparges og hæld saften i en skål (den skal du bruge til dit fyld)

    - hav også din hønsekødssuppe klar

    - skræl gulerødder og skær i små stykker

  2. Lav nu en opbagt sovs:

    - smør smeltet i en gryde ved middelhøj varme (selv anvender jeg trin 6 ud af 9 mulige på vores komfur)

    - mel tilsættes under omrøring og du har nu en melbolle, som varmes igennem et par minutter (igen under omrøring)

    - lidt efter lidt tilsættes saften fra asparges og hønsekødssuppe

    - kog sovsen godt igennem under omrøring således den tykner.

  3. Når sovsen er tilpas i konsistensen tilsættes aspargessnitter og det kød, som du har pillet fra din kylling.

  4. I en lille gryde gives dine gulerødder et opkog - lad småkoge i ca. 5-10 minutter til de er kogt al dente (personligt bryder jeg mig ikke om, at de koger helt møre).

  5. Tilsæt nu gulerødder og ærter til dit fyld.

  6. Fyldet smages til med salt og peber.

Søgeord: asparges, hverdagsmad, høns, hønsekød, mormormad, nem mad, tarteletter

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *