Tærte med kylling, broccoli og aspages

tærte kylling pinit

Dejlig tærte med kylling, broccoli og asparges

Med to piger, som er meget glade for både broccoli og asparges, så tænkte jeg at denne tærte med kylling og favorit grøntsagerne ikke kunne gå helt galt. Heldigvis var alle rundt om bordet enige om, at det var en rigtig god tærte. En tærte, som vi helt sikkert skal lave igen.

God til grønne rester

At lave tærter er et super godt værktøj til at få bugt med resterne i køleskabet. Ikke kun kødet der kan gemme sig, men især også de grønne rester. Prøv dig frem og se, hvilke lækre tærter du kan få tryllet frem ud fra resterne i dit køleskab.

Den tærte, som uden tvivl oftest laves hjemme hos os er min løgtærte. Opskriften kan du finde lige her: Nem og lækker løgtærte. Tærten stammer fra min barndom, hvor min mormor ofte serverede den for os. Når man laver tærte er det en god idé at lave en dejlig salat eller at servere lidt gnavegrønt. Sidstnævnte er ret populært i et hus med mindre børn og en rigtig god måde at få grønt indenbords.

Helt ok med den ekstra nemme løsning

Min tærtebund tager ikke mange øjeblikke at lave og er super lækker. Selv kan jeg godt finde på at gøre bunden klar en eller to dage i forvejen, hvis jeg ved at tiden er knap på dagen, hvor tærten skal nydes.

Hvis du ikke har tid til at bikse en bund sammen, så er det altså helt ok at købe en færdig tærtedej. Det skal jeg da gerne løfte sløret for, at jeg også gør til tider.

Tærte med kylling, broccoli og aspages

En madtærte er altid en god hverdagsret. Mættende, nærende og fyldt med dejlig smag. Denne lækre tærte er fyldt med broccoli, grønne asparges og kylling. Den er virkelig lækker og kræver ikke alverdens forberedelse.

Selve tærtebunden kan sagtens laves 1-2 dage i forvejen og stå på køl i tærtefadet. Dette er godt at vide ift. planlægning af ugens aftensmad.

Forberedelsestid 15 min Tilberedningstid 45 min Hviletid 30 min Tid i alt 1 time 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 1 Bedste sæson: Forår

Ingredienser

Til tærtedejen skal du bruge:

Til tærtens fyld skal du bruge:

Instruktioner

Sådan laver du bunden:

  1. Kom hvedemel, grahamsmel, salt og smør i en skål. Bland ingredienserne godt sammen til blandingen har en konsistens lidt ala revet parmesanost - jeg nuldrer det sammen med fingrene.

  2. Tilsæt æg og saml dejen. Ælt endelig ikke dejen - den skal blot arbejdes med til den er sammenhængende.

  3. Smør et tærtefad med et tyndt lag smør og sørg for at komme godt ud i alle kanter og takker.

  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den fylder lidt mere end tærtefadet. Fjern det ene stykke bagepapir og vend bunden over i fadet. Sørg for at trykke dejen ud i alle kanter og takker, skær overskydende dej af langs kanten af tærtefadet og lap eventuelle huller med dejen du har skåret af.

  5. Prik huller i bunden med en gaffel og stil på køl - gerne 20-30 minutter (eller 1-2 dage, hvis dejen laves på forhånd).

Sådan laves tærten færdig:

  1. Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.

  2. Skær asparges i stykker af 2-3 cm i længden og skær også broccoli i mindre stykker. Fordel over bunden.

  3. Fordel ligeledes kyllingetern og revet cheddar over grøntsagerne.

  4. I en skål blandes: æg, fløde, mælk, muskatnød, salt og peber. Rør godt sammen og hæld over fyldet i tærten.

  5. Placér tærten i ovnens nederste 1/3 og bag tærten i ca. 45 minutter til den er flot gylden på overfladen.

Søgeord: familiemad, hverdagsmad, livretter, madtærte, P-tærter

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *