Svensk pølseret – vores opskrift

Svensk pølseret – vores opskrift

Få vores opskrift på svensk pølseret – en vaskeægte hverdags-basker!

Her får du vores opskrift på svensk pølseret. En klassiker, som vi i den grad elsker herhjemme – store som små. Derfor får vi også med jævne mellemrum den danske klassiker til aftensmad. Det er en ret, som virkelig er nem at gå til og den tager ikke mange øjeblikke at trylle frem.

Kog kartoflerne i forvejen

Jeg sørger altid for, at mine kartofler er kogt dagen (eller to dage) forinden. Hvis kartoflerne ikke har nået at køle af, vil man hurtigt ende op med en snakset ret, hvor kartoflerne nemt smatter ud. Derfor kan man med fordel planlægge sin aftensmad således der skal bruges kartofler to dage i træk. På den første “kartoffel-dag” koges blot den ekstra mængde, som skal bruges til svensk pølseret.

Denne gang havde vi et par dage forinden fået en anden god klassiker: Bøf med bløde løg. I den forbindelse tog jeg blot en lidt større gryde frem. Således kogte jeg de ekstra kartofler, som nu en gang skullebruges til pølseretten få dage efter.

opskrift
opskrift svensk pølseret

Svensk pølseret

En klassiker i det danske køkken. Svensk pølseret er en rigtig familieret, som nok oftest nydes i hverdagene. Min version er helt klassisk og efter min mening med den helt rette mængde sovs.
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Ret Det salte køkken
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 800-1000 g kogte kartofler, kolde
  • 6-7 stk pølse fx pandepølser/grillpølser
  • 1 stort løg
  • 2-3 spsk olie til at stege i
  • 3 spsk mild paprika
  • 140 g tomatpuré (mængden passer med en af de store dåser fra supermarkedet)
  • 3 dl mælk
  • 2 dl fløde
  • salt og peber
  • frisk purløg

Sådan gør du
 

Helst dagen i forvejen:

  • Kog kartoflerne og stil dem på køl til næste dag.

På selve dagen:

  • Start med at skære de kolde kartofler og pølserne i mundrette stykker.
  • Pil løget og hak løget groft.
  • Varm olien op på en pande ved lidt over middel varme (jeg har gerne mit komfur på 6 ud af 9 mulige) og kom løgene ved. Svits løgene i 5-7 minutter under jævnlig omrøring til de begynder at være klare.
  • Tilsæt paprika og pølser og svits retten i et par minutter.
  • Skru nu en anelse ned for varmen (jeg har gerne mit komfur på 4 eller 5 ud af 9 mulige).
    Tilsæt kartofler, tomatpuré, mælk og fløde. Vend rundt i retten og lad nu retten simre under låg i ca. 20 minutter (den kan sagtens tåle at stå i længere tid – dog ved lavere temperatur).
  • Husk, at du jævnligt skal vende i retten mens den står og simrer.
  • Smag til med salt og peber.
  • Servér med et godt drys af friskhakket purløg.
Keyword aftensmad, familiemad, hverdagsmad, nemmad

På jagt efter mere inspiration?

Hvis du også nogle gange mangler inspiration til god og nem hverdagsmad, så har jeg en masse at byde på lige her – alle vores nemme hverdagsretter. Her har jeg samlet alle mine bedste hverdagsretter, som har det til fælles at være nemme og overskuelige retter – også på en lidt travl hverdag.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift