Stikkelsbær cheesecake med jordbær
Her får du opskriften på den lækreste stikkelsbær cheesecake med jordbærtopping.
Med denne stikkelsbær cheesecake får du smagen af sommer leveret i en enkelt kage. Kombinationen af de syrlige stikkelsbær og de lækre søde danske jordbær fra haven er ikke til at tage fejl af. Det virker hver gang. Jeg elsker simpelthen at kombinere de to sommerbær og gør det ofte. Kagen emmer af sommer og sol, så du kan roligt servere den til sommerens festlige sammenkomster.
Er du også glad for cheesecake?
Hvis du, ligesom jeg, er rigtig glad for cheesecakes, så har jeg flere gode varianter som du kan give dig i kast med. Særligt min æble cheesecake er altid et stort hit og bliver med jævne mellemrum efterspurgt. Den kan du finde opskriften på lige her. En anden rigtig god cheesecake er vores favorit cheesecake, som fyldt med alle vores yndlingschokolader – opskriften finder du lige her.
En alsidig råvare
Det kære lille bær på den stikkende busk kan bruges til mange ting og er derfor i mine øjne en alsidig råvare. Selv har jeg flere buske i haven og bruger ivrigt den høst jeg hvert sommer får. Efter at have boet på gården i nogle år fandt jeg ud af, at der fandtes en stikkelsbærbusk med en masse grønne bær i et af havens lidt vilde områder. Efter at have opdaget busken, sørger jeg selvfølgelig for, at området ryddes lige tilpas så meget, at jeg kan komme til bærene og at busken har plads til at være frodig. Dertil har jeg i mors dags gave fået en busk med røde stikkelsbær, som jeg har plantet i min bærhave. Begge buske er gavmilde og jeg får derfor både lavet saft, marmelade, gelé og selvfølgelig kager i massevis.
Stikkelsbær cheesecake med jordbær
En lækker sommerkage, som er ganske nem at lave og snildt kan serveres for sommerens gæster. Ostemassen smages til med en let syrlig kompot af stikkelsbær og toppen med søde jordbær.
Ingredienser
Bund:
Ostemasse:
Gelé:
Instruktioner
Start med at lave bunden:
-
Bland de knuste kammerjunker og digistivekiks med smeltet smør.
-
Beklæd en springform ø20-ø22 med bagepapir i bunden og kageplast langs kanten.
-
Fordel i springformen og tryk kiksemassen godt sammen (brug gerne bunden af et glas til at trykke med).
-
Stil bunden til side (gerne på køl) mens ostemassen laves.
Lav ostemassen:
-
Læg husblas i blød i rigeligt med koldt vand i ca. 10 minutter.
-
Lun stikkelsbærmarmelade/kompot og udblød husblas heri. Stil til side så det kan afkøle en smule.
-
I en skål blandes vaniljesukker, flormelis og flødeost til en ensartet masse.
-
I en anden skål piskes fløden til en let flødeskum, hvor du blot lige skal kunne danne toppe med piskeriset.
-
Rør den let afkølede stikkelsbærkompot ud i flødeosten.
-
Vend nu lidt efter lidt flødeskummet i ostemassen til du opnår en ensartet masse.
-
Fordel ostemassen ud over din kiksebund.
-
Rens jordbær og skær i skiver på ca. 2 mm tykkelse. Fordel jordbærstykkerne ud over ostemassen og giv gerne skiverne et let tryk således jordbærskiverne sidder fast i ostemassen.
-
Stil kagen på køl i 2-3 timer og lav derefter din gelé.
Gelé:
-
Start med at lægge din husblas i blød i rigeligt med koldt vand i ca. 10 minutter.
-
Lun jordbærsaften til ca. 35-40 grader.
-
Udblød nu din husblas i den lune jordbærsaft og lad massen køle lidt af inden den fordeles over kagen.
-
Tag kagen ud af køleskabet og find en ske frem. Vend din ske "forkert" således rundingen af skeen vender op - hold skeen ind over kagen.
-
Hæld helt forsigtigt geléen ud over skeen of fordel på den måde geléen ud over hele kagen.
-
Stil på køl i yderligere 3-4 timer, således du er sikker på at den har sat sig.
-
Efter de 3-4 timer (eller dagen efter) frigøres kagen fra springform samt kageplast og flyttes forsigtigt til et kagefad.