Sprøde vafler

vafler pinit

Nemme, velsmagende og ikke mindst knasende sprøde vafler.

Jeg elsker de langsomme morgener, hvor der er tid og ro til en god kop kaffe og en portion pandekager eller vafler. Med en travl hverdag og ofte også tætpakkede weekender, så gør jeg meget ud af at nyde disse morgener, når muligheden byder sig.

For mit vedkommende er sommerferien netop slut. I dag er jeg atter draget mod kontoret for første gang efter 3 uger hjemme. Det er nu altid godt, at komme i gang igen. Jeg vil for en stund lede tankerne hen på de vafler, som er blevet lavet flere gange i løbet af sommerferien hjemme på gården.

Flere gange har jeg rørt vaffeldejen sammen og lavet den gode kop kaffe. Familien har jeg dernæst vækket alt imens dejen har stået og trukket på køl. Vaffeljernet kommer helst med på bordet. Vaflerne laver vi gerne løbende – således er de knasende sprøde! Det er selvfølgelig en mulighed at lave vaflerne inden man sætter sig til bordet. Dog holder vaflerne aldrig sin sprødhed ret længe.

Er du, ligesom mig, typen der nyder stille morgener med familie, god kaffe og hyggelige snacks? Så vil du helt sikkert synes om mine bananpandekager – de er også ofte nydt sådan en langsom morgen i familiens nærvær.

Forberedelsestid 10 min Tilberedningstid 15 min Hviletid 30 min Tid i alt 55 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 12 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og rør dejen godt igennem, så der ikke er melklumper. 

  2. Dæk skålen til og stil meget gerne på køl i 20-30 minutter.

  3. Varm dit vaffeljern op og pensl med smeltet smør.

  4. Rør dejen igennem og hæld dej i jernet – jeg bruger altid en suppeske, da det passer helt perfekt således der hverken kommer for lidt eller for meget dej i ad gangen. Prøv dig frem og find din yndlings-vaffeldejs-opøser. 

  5. Bag vaflerne én efter én, så holder de bedst sprødheden – jeg foretrækker, at tage vaffeljernet med til bords og lave vaflerne efterhånden, som de bliver spist. 

  6. Dejen kan sagtens holde sig i 1-2 dage på køl, så hvis I ikke får spist hele portionen, vil jeg anbefale at gemme dejen frem for at lave vaflerne færdige med det samme. De vil nemlig hurtigt miste deres sprødhed. Dejen skal blot røres igennem inden man bager de sidste vafler.

Søgeord: bagværk, hjemmebag, vafler

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *