Rocky Road til jul

rocky road til den søde juletid pinit

Her får du opskriften på Rocky Road, som egner sig rigtig godt til den søde juletid.

Opskriften her er tilpasset til at blive lavet på en Thermomix, men du kan selvfølgelig smelte chokoladen enten i mikroovn eller over et vandbad.

Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 20 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Du skal bruge:

Instruktioner

Sådan gør du:

  1. Hak og smelt chokolade

    Vej chokolade af og hak 10 sek / hastighed 8 eller gå til hakke-funktion, søg mørk chokolade frem og hak efter anvisning/indstilling.
    Tilføj smør og smelt i 6 min / 50 grader / hastighed 2

  2. Forbered fyld mens chokoladen smelter

    Alt imens chokoladen smelter skal du forberede fyldet:

    Hak mandler groft
    Klip Juleskum (julemænd) i mindre stykker
    Skær Snebolde (chokoladeovertrukne marcipankugler) i kvarte
    Pistacienødder kan bruges, som de er (køber du dem i skal, så skal pistacienødderne befries fra skallerne)

  3. Vend fyld i chokoladen

    Kom fyldet i røreskålen og vend det sammen i 30 sekunder / baglæns rotation / hastighed 2

  4. Kom en i form og lad sætte sig

    Massen skal nu kommes i en form og sætte sig inden den kan skæres ud. 

    Du kan enten bruge en springform eller et fad der måler ca 20x20 cm eller 22-24 cm i diameter. Her skal du beklæde formen med bagepapir. 

    Du kan også vælge at bruge en silikoneform og her kan du undlade at bruge bagepapir, da du nemt kan poppe rocky road ud af formen, når den har sat sig. 

    Lad massen sætte sig mindst 15-20 minutter på køl inden den kan tages ud af formen og skæres i passende stykker. 

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *