Lun æblegløgg

æblegløgg pinit

Æblegløgg for hele familien

Æblegløgg, som du kan servere for alle i familien – den er nemlig helt uden alkohol og dermed ganske børnevenlig. Selvfølgelig kan der tilsættes en lille sjat lys rom til de voksne sjæle, der måtte have dette behov.

Jeg arbejdede i sin tid på en Café Anthon i Nyborg, hvor køkkenet hver jul lavede en skøn lys gløgg. Det fik mine øjne op for, at gløgg selvfølgelig kan laves i andre udgaver end den helt klassiske. I min udgave har jeg valgt at basere gløggen på æblemost, som jeg synes går rigtig godt sammen med krydderierne i essensen.

Når du i den kommende tid får julegæster på besøg, så kan du sammen med den lækre æblegløgg fx også servere en omgang klassiske brunkager.

Lun æblegløgg

Denne skønne æblegløgg kan du med god samvittighed servere for dine julegæster.

Forberedelsestid 10 min Tilberedningstid 20 min Hviletid 60 min Tid i alt 1 time 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 6 Bedste sæson: Vinter

Ingredienser

Gløgg-essens

Gløgg

Fyld

Instruktioner

Gløgg-essens

  1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde og kop op.

  2. Lad essensen småkoge i 15-20 minutter.

  3. Tag essensen af varmen og lad essensen trække i en times tid (og gerne længere).

Gløgg

  1. Hæld æblemost i en gryde.

  2. Læg en si over gryden og hæld nu gløgg-essensen igennem sien.

  3. Varm æblegløggen igennem (den skal ikke op og koge).

  4. Tilsæt fyld og servér for dine julegæster.

Bemærkning

Et lille tip til de voksne: 

Der kan snildt kommes en sjat lys rom i ved opvarmning - det kan æblegløggen bestemt godt tåle.

Søgeord: glögg, gløgg, højtid, jul, julen, juletir

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *