Brændte mandler

brændte_mandler pinit

Knasende, sprøde, søde og helt aldeles uimodståelig – det er vist en helt god beskrivelse af disse brændte mandler.

Vækker minder

Kan vi ikke godt blive enige om, at brændte mandler i den grad vækker liv i minderne? Minder om det ene julemarked efter det andet… Minder om en tur til supermarkedet, hvor der uden for indgangen spreder sig en genkendelig duft. Duften af brændte mandler!

Denne julesnack kan bare et eller andet og har vi alle på en kold dag passeret en lille bod, der solgte brændte mandler? Sådan har jeg det i hvert fald og jeg kan have svært ved ikke lige at købe en pose med på vejen.

Heldigvis er det ufattelig nemt at lave en portion brændte mandler selv. Det er faktisk så nemt, at jeg ikke helt kan forstå, hvorfor det først er nu jeg har givet mig i kast med projektet.

En kærlig gave – klar på 15 minutter

Ja, længere tid tager det faktisk ikke at lave en portion brændte mandler. Endnu en grund til, at gå i gang selv. Og igen sidder jeg nu og tænker, at jeg da skulle have givet det et forsøg for længe siden 🙂

Det et i øvrigt en super fin gaveidé – måske til en værtindegave… Eller en “bare-fordi”- gave til én du holder af. De brændte mandler tager sig godt ud i et lille syltetøjsglas med et lille fint bånd om.

Når nu du inden længe laver en portion brændte mandler til én du holder af, kan du med fordel downloade og printe filen nedenfor. Her har jeg lavet et par fine forslag til mærkater – vælg din favorit, klip ud og lim på glasset med en limstift.

opskrift

Brændte mandler

Der er næsten ikke noget mere julet end brændte mandler. For mig vækker duften og smagen et hav af minder om en tur på julemarked, hvor der rundt om var boder der solgte lune brændte mandler.

Forberedelsestid 5 min Tilberedningstid 10 min Tid i alt 15 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 1 Bedste sæson: Vinter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varm en pande op ved godt og vel middel varme (mit komfur går til 9 og jeg bruger styrke 7, når jeg laver brændte mandler).

  2. Kom hele mandler, sukker og vand på panden og lad vandet fordampe under omrøring.

  3. Når vandet er fordampet vil der danne sig noget "sukker-smulder" ved siden af mandlerne. Man kan tænke, at noget er galt - men det er helt, som det skal være. Fortsæt derfor med at røre rundt i mandlerne.

  4. Sukkeret vil nu smelte igen og karamellisere. Vær her opmærksom på, at sukkeret skal nå at smelte og omkranse mandlerne, men sukkeret må ikke brænde på.

  5. Fjern panden fra varmen og fordel de brændte mandler på et stykke bagepapir til afkøling. Sørg for at få fordelt mandlerne mest muligt således de ikke klistrer sammen til en stor klump.

  6. Nyd dine lækre hjemmelavede brændte mandler, del dem med familie og venner eller lav en fin værtsindegave.

Søgeord: barndomsminder, brændte mandler, julebag, julehygge, juletid

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *