Koldskålscheesecake

koldskål cheesecake pinit

Sommerlig koldskål chessecake

Lysten til vores koldskål cheesecake stiger altid her i april måned. For nu begynder solen at vise sig lidt mere, fuglene synger og dagene bliver længere. Foråret er godt i gang og lysten til let og sommerlig mad stiger i den grad.

Smagen er indbegrebet af sommer

Smagen af koldskål er vel for de fleste lig med sol og sommer! Sådan har jeg det i hvert fald. Derfor elsker jeg også denne lækre cheesecake, som for mig er indbegrebet af sommer. Jeg har efterhånden prøvet et par forskellige opskrifter og er kommet frem til denne kombination, som for mig bare er helt rigtig.

Vi laver altid koldskålen fra bunden af og er typerne, som sagtens kan snuppe koldskål som et decideret måltid. Vores opskrift er ligetil og du kan finde den ved at klikke lige her.

Jeg har i min opskrift undladt et lag af gelé. Du kan sagtens vælge at lave et lag gelé på toppen af din koldskål cheesecake. Her vil det bestemt være oplagt at lave en jordbærgelé og gerne gemme lidt skriver af friske jordbær i geléen. Jordbær og koldskål går nemlig rigtig godt sammen.

Koldskål cheesecake – og alle de andre

Som barn var jeg ikke meget for cheesecakes. Når jeg tænker nærmere over det, så var det vel egentlig mest fordi jeg troede det smagte af ost. Min mand har faktisk haft det lidt på samme måde.

Vi har dog taget revanche her i vores voksne liv, så jeg laver en del cheesecakes. Hvis du tager et kig herinde, så vil du også finde flere forskellige udgaver. Der er de mere avancerede kager og den helt simple. Jeg kan løfte sløret for, at der inden længe kommer nye friske opskrifter på lige præcis cheesecakes. Der er bl.a. en ny version af min ellers så gode æble cheesecake og så får du en sprit ny sommer cheesecake.

opskrift
Forberedelsestid 45 min Tilberedningstid 180 min Tid i alt 3 timer 45 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 8 Bedste sæson: Sommer

Ingredienser

Til bunden skal bruges

Til koldskålsmassen skal bruges

Instruktioner

Først laves bunden

 1. Kammerjunker hakkes/knuses fint og blandes med smeltet smør.
 2. Massen kommes i en springform der i bunden er beklædt med et stykke bagepapir og rundt i kanten er beklædt med kageplast og presses godt inden den stilles på køl.

Dernæst laves koldskålsmassen

 1. Start med at komme husblas i rigeligt med koldt vand.
 2. Vaniljestangen flækkes på langs, korn skrabes ud og mases ud i lidt af sukkeret. Dette kommes i en gryde sammen med resten af sukkeret, glykosesirup og 1 dl kærnemælk.
 3. Massen varmes op til både sukker og glykosesirup er smeltet og tages nu af varmen.
 4. Husblas vrides for vand og røres ud i den varme masse - lad hvile mens næste trin laves.
 5. Flødeost og flormelis piskes kortvarigt sammen.
 6. Lidt efter lidt blandes de sidste 4 dl af kærnemælken i - rør indtil massen har en jævn konsistens og kom den nu lune mælk i mens der fortsat røres rundt.

 7. Koldskålsmassen er nu klar til at blive hældt ud over kammerjunkebunden
 8. Kagen kommes nu på køl til den har sat sig - mindst 2-3 tmier (og gerne længere).
 9. Springformen tages af og kages sættes på et fad - og pyntes meget fordelagtigt med en masse friske bær :-)

Bemærkning

(På billedet er kagen forsøgt nedfrosset for efterfølgende at blive glazet - dog egner kagen sig ikke til nedfrysning, da konsistensen ødelægges... Der kommer derfor nyt billede inden længe, når kagen atter laves)

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *