Verdens bedste tomatsalat

Her får du opskriften på en salat der bringer minderne til ferie ved familien i det italienske.
Verdens bedste salat pinit

Tomatsalat og sommer i det italienske

Det lyder egentlig helt godt, ikk´? Det der med en salat, som er den bedste i verden. Denne tomatsalat er for mig meget mere end den velkendte salat med skiver af tomat, mozerella og olie. Salaten er barndomsminder og den minder mig om min kære familie sydpå.

Det er min ældste datter, som for snart mange år siden kaldte den for “verdens bedste salat”, da hun fik den serveret første gang. Selv minder salaten mig om sol, sommer og Italien. Opskriften stammer nemlig fra min italienske familie og jeg forbinder duften og smagen med sommerferie hos familien sydpå.

Salaten er ofte blevet serveret hjemme hos os og det er ikke blot den ældste, men begge døtre der med stor glæde nyder salaten. Og så er salaten er nem at lave, den tager ikke lang tid og kræver ikke mange ingredienser.

Oprindeligt skrælles agurken og kernerne skrabes også ud – mig bekendt, da agurkerne sydpå er noget grovere end vi kender dem herhjemme fra. Jeg gør det af og til for at få salaten en anelse mere autentisk. Som oftest får både agurkeskræl og -kerner dog lov til at blive, da mit undgå-madspilds-gen har det skidt med at skære fra og smide ud.

Den perfekte sideorder

Servér salaten ved siden af et godt stykke kød, en portion spaghetti bolognese eller denne pastaret. Tomatsalaten er det perfekte tilbehør til de fleste retter, der har bare lidt italiensk islæt over sig.

Verdens bedste tomatsalat

Intet mindre :-) Og det er da ikke så ringe endda! Denne salat minder mig om barndommmens ferie hos vores italienske familie. Det er dog Laura, som har navngivet den og navnet har derfor hængst ved de seneste par år.
Forberedelsestid 15 min Tid i alt 15 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Sommer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skyl grøntsagerne omhyggeligt, del agurken på langs én eller to gange og skær derfor skriver på 5-6 mm i tykkelsen.
  2. Skær tomaterne i mindre stykker - det må gerne være lidt restikt og lidt forskelligt, hvordna de skæres ud.
  3. Bland agurk og romat i en skål, riv basolikumbladene og fordel over grøntsgaerne sammen med olie, salt og peber (mændgen af salt og peber er lidt på gefüle, men vel 3-5 "kværn")
  4. Bland salaten ganske let med klør fem og servér.

Bemærkning

Salaten anbefales at lave kort før servering, da salaten hiver væske ud af grøntsagerne - dermed vi salaten blive meget vandet over tid.

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *