Timeboller

Jeg giver dig opskriften på mine time boller, der kan laves på bare én enkelt time.
Meget nemme boller, som ikke skal hæve og derfor kan laves på bare en enkelt time pinit

Sig hej til mine “time boller”

Mød mine “time boller”… Skønne boller lige til at bryde fra hinanden! Sprøde udenpå og bløde indeni, lune og gerne med et godt lag smør på. Jeg har af flere omgange faktisk kaldt dem for mine “mødregruppeboller”, da jeg ofte fik bagt netop denne opskrift når Lauras mødregruppe kom på visit. Det er en af mine “go to” opskrifter. I ved, sådan en opskrift som man lige ryster ud af ærmet og får bikset sammen på ingen tid.

Hjemmelavet og friskbagt brød på bare 1 time lyder næsten for godt til at være sandt. Men den er skam god nok. Bollerne skal nemlig ikke igennem flere hæveprocesser, som man normalvis vil gøre. Én ting, som er værd at bemærke er, at bollerne kommes i en kold ovn og det er faktisk ganske vigtigt. For når ovnen først skal til at varme op, så får bollerne faktisk lov til at hæve stille og roligt inde i ovnen inden de bliver bagt. Se, dét er da egentlig lidt smart 🙂

Bedst på dagen

Det skal ikke være en hemmelighed, at disse boller er bedst på dagen. Det meste brød bagt på en gærdej skal helst spises på dagen og disse er ingen undtagelse. Eftersom bollerne ikke får den hævetid man normalvis vil give, så når man heller ikke at udvikle et optimalt glutennetværk – ergo får vi ikke boller med store luftige huller. Vi får til gengæld nogle bløde og lækre boller, som man sagtens kan servere for sine gæster (og det gør jeg stort set hver gang vi holder fødselsdag).

Brug fantastien

Denne opskrift egner sig i den grad til at blive gradbøjet – og her er det bare at bruge fantasien. Jeg har valgt at lave opskriften helt standard og vil så opfordre til, at man leger lidt i køkkenet. Jeg kommer gerne en lille håndfuld tørrede tranebær eller abrikos i (kommes i samtidig med chiafrø og salt – altså inden mel kommes i dejen). Man kan også snildt komme revet æble og lidt hakkede valnødder i eller noget helt tredje alt efter ønske.

opskrift

Timeboller

Bløde boller med en sprød krumme og god smag... Og alt dette på bare en enkelt time! :-) Denne opskrift er helt genial, når tiden er knap, men lysten til friskbaget boller er stor.
Forberedelsestid 25 min Tilberedningstid 35 min Tid i alt 1 time Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 12 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Start med at smuldre gæren ud i vandet og rør rundt til alt gæren er opløst.
  2. Tilsæt chiafrø og salt.
  3. Hæld halvdelen af melet i og rør til melet er opslugt af væsken. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt og rør indimellem.
  4. Rør dejen i 12-15 minutter til dejen samler sig om krogen på røremaskinen og dejen kan strækkes godt ud uden at gå i stykker (glutentest).
  5. Del dejen i 12 lige store stykker. Stram hver bolle op og placér bollerne i en form (jeg har her brugt en lille bageform på 20 cm i diameter). Bollerne pensles med æg og der strøes lidt chiafrø udover. Jeg har denne gang brugt en form der er 20 cm i diameter.
  6. Formen med bollerne kommes i en kold ovn (vigtigt, at ovnen ikke er tændt). Tænd nu ovnen på 175 grader almindelig ovn og bag i ca. 35 minutter til de er gyldne på toppen og gennembagte (der kommer en hul lyd, når der bankes på bollerne).
  7. Lad køle nogle minutter inden de serveres - gerne med tandsmør på :-)

Bemærkning

Dejen vil være en anelse klistret og kan føles lidt våd at arbejde med - sådan skal den være. For en nybegynder kan det være lidt svært at arbejde med, men frygt ej - efter nogle gange vil man stille og roligt lære at arbejde med dejen.

Hvis dejen når at få så meget mel, at den ikke klistret en lille smule, så har den fået FOR meget mel og bollerne vil blive tørre og kedelige.

 

Lad formen være og lav bollerne på en bageplade. Hermed får du flotte runde boller, som vil klæde ethvert teselskab :-)

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *