Banan muffins med chokolade og karamel

Her får du opskriften på nogle super lækre banan muffins, der er fyldt med en midte af dejlig banankaramel og toppet med en kraftig chokoladeganache.
Banancupcakes med karamelmidte og chokoladeganache pinit

Skønne banan muffins fyldt med chokolade og karamel

Bag disse skønne banan muffins, hvor én mundfuld giver anledning til endnu en mundfuld. De smager nemlig helt fantastisk! Bananens sødme, chokoladens dybde og en flydende midte – de små herligheder er svære ikke at holde af.

Der er ingen tvivl om, at disse muffins når helt til tops på min personlige liste over favoritkager. Jeg er fuldstændig vild med den kombination jeg har fået skabt med denne opskrift. Og karamellen i midten er bare helt fantastisk!

Søde sager med god samvittighed

Der er meget fokus på, at vi skal mindske vores madspild. Det er også noget, som jeg selv tænker en hel del over. Lige præcis denne opskrift er også kommet til verden på baggrund heraf – jeg stødte nemlig ind i et “undgå madspild” tilbud i vores lokale Rema 1000. Et fint håndskrevet skilt fik mig til at smide en pose modne bananer i indkøbskurven. En pose fyldt med brune bananer med pletter. Bananer, som var blevet fravalgt og som sandsynligvis ville blive smidt ud ved lukketid. Bananer, som er enhver banankage værdig, så de skulle med mig hjem 🙂

Budskabet herfra er derfor, at du skal gå efter de brune bananer. De brune bananer giver meget mere banansmag til dit bagværk. Og brugen af de brune bananer er et lille skridt i den rigtige retning for at nedbringe mængden af mad, som kasseres.

Psssst…! Du kan endda være heldig at spare lidt basseører. Som jeg husker det slap jeg med en 5’er for en pose med 10 bananer. De bananer, som jeg ikke fik brugt med det samme er blevet most og nedfrosset til næste omgang cupcakes.

opskrift

Banan muffins med chokolade og karamel

Disse cupcakes er en skøn blanding af bananens sødme og chokoladens dybe bitterhed. Den fyldte ganache på toppen giver kagen karakter og den bløde karamelmidte er bare prikken over i'et.
Forberedelsestid 20 min Tilberedningstid 20 min Hviletid 80 min Tid i alt 2 timer Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 16 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Chokoladeganache:

Selve dejen:

Karamelmidte:

Dertil:

Sådan gør du:

Start med at lave chokoladeganachen:

  1. Hak chokoladen og kom det i en skål sammen med sirup.
  2. I en gryde bringes flødes til kogepunktet og hældes over chokoladen. Lad stå et minuts tid inden du rører.
  3. Rør med cirkulære bevægelser i midten af skålen til massen har samlet sig og har en ensartet konsistens.
  4. Læg et stykke husholdningsfilm på overfladen af ganachen og lad den afkøle ved stuetemparatur til den har fået en fast konsistens.

Bland dejen og bag dine cupcakes:

  1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  2. Smelt smørret og stil skålen til side således det kan afkøles en smule.
  3. Hak chokoladen groft i en skål og mos bananerne godt i en anden skål.
  4. I en stor skål kommes æg, sukker og vanilje. Dette piskes ved høj hastighed til en lys og luftig æggesnaps.
  5. I en anden skål med en sigte over kommes mel, bagepulver og et nip salt.
  6. Tilsæt det smeltede smør, yoghurt, hakket chokolade og moste bananer til melblandingen og vend til en ensartet masse.
  7. Tag nu 1/3 af æggesnapsen og bland i. Når massen er ensartet kommes de restende 2/3 af æggesnapsen i og der vendes forsigtigt sammen.
  8. Fordel massen ligeligt i de 16 cupcakesforme og bag dem i ca. 15-18 minutter til der kun lige hænger lidt dej ved en tandstik.
  9. Tag ud af ovnen og lad afkøle på en rist.

Lav den flydende karamelmidte (kan laves imens cupcakesne bages):

  1. Varm en pande op ved lidt over middel varme og fordel sukkeret ud på panden. Lad det smelte uden at brænde på.
  2. Mælk og bananer kommes i en lille beholder og blendes til en smoothieligende konsistens.
  3. Når sukkeret er smeltet hældes banansmoothien på panden og der røres et par minutter til du har en gylden og tyktflydende masse.
  4. Panden tages af varmen og kondenseret mælk røres sammen med banankaramellen.
  5. Massen kommes i en sprøjtepose uden tyl til afkøling..

Samling af dine cupcakes:

  1. Midten af cupcakesne fjernes - jeg bruger sådan et redskab, der er beregnet til at fjerne skroges fra et æble. Spidsen af sprøjteposen med banankaramel klippes af og karamelmassen fordeles i hullerne.
  2. Chokoladeganachen kommes i en sprøjtepose med en mellem stjernetyl og sprøjtes i "rose swirl" mønster på dine cupakes. Start i midten og kør i cirkler ud mod kanten af kagen (undgå at kommer ud over kanten af kagen).
  3. Drys med ønskes krymmel :-)

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *