Syltede rødløg

At sylte rødløg er virkelig nemt. Jeg guider dig godt på vej til lækre syltede rødløg.
Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter

Syltede rødløg – et populært valg

Man kan ikke komme udenom, at syltede rødløg topper når det kommer til syltede ting og sager. Ganske forståetligt, hvis I spørger mig – de gør sig nemlig godt i mange henseender… 🙂

Selv bruger jeg gerne de sprøde løg i salater, i en burger (det er næsten et must!) og på mine rugbrødsmadder. Har du smagt et stykke friskbagt rugbrød med rullepølse eller et godt stykke skinke og så en gang syltede rødløg? Det smager fantastisk, så har du ikke allerede prøvet den kombination vil jeg anbefale dig at gøre forsøget 🙂

Jeg har bl.a. brugt de syltede rødløg i denne farvestrålende og ikke mindst velsmagende salat.

En gammel kunst

Dét at sylte har mange år på bagen og er de senere år blevet mere og mere populær igen. Jeg er da også selv begyndt at udforske syltning noget mere, og lige præcis rødløgene er der stort set altid et glas af på køl.

Mest populær, er foruden de syltede rødløg, nok også syltede agurker og rødbeder. Dog er der rig mulighed for at sylte mange flere råvarer – stort set alt kan nemlig syltes. Har du fx prøvet syltede havtorn eller hokkaido?

Ved at sylte sine råvarer nedsætter man nedbrydningen i maden – man sænker vandindholdet og pH-værdien. Holdbarheden på maden forlænges altså.

Dog bruges syltning også ofte til at fremskaffe den sur-søde smag, som vi fx kender fra rødbederne, og som vi gerne vil have i vores mad.

Selvfølgelig skal der god gammeldags mad her på Bondemad – det er vel egentlig ret oplagt, ikke? Min opskrift på hjemmelavet agurkesalat har haft sin plads herinde siden i sommers, og jeg er sikker på at I nok skal få flere syltede sager he

opskrift
Tilberedningstid 10 min Hviletid 60 min Tid i alt 1 time 10 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 1 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Det skal du gøre:

  1. Rødløg skæres i tynde skiver eller ringe og kommes i en skoldet glas. Vælg gerne et patentglas eller henkogningsglas, som kan sluttes helt tæt. 

  2. Kom vand, sukker, æblecidereddike, peber og stjerneanis i en gryde og kog det op til sukkeret er opløst. 

  3. Hæld nu lagen over løget i glasset, luk låget og lad afkøle. 

  4. De syltede rødløg skal nu trække en times tid og gerne mere. 

Bemærkning

Opbevar glasset med de syltede rødløg på køl og du har lækker tilbehør i et par uger - hvis ikke de er spist inden da. 

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.