Pasta carbonara

Pasta carbonara
hjemmelavet hyldeblomstsaft pinit

Min hyldest til italiensk madlavning: Pasta Carbonara

Italiensk gastronomi har beriget verden med en overflod af lækre retter, og blandt disse står Pasta Carbonara som et ikon. Lad os dykke ned i denne uimodståelige klassiker, som har indtaget mit køkken med sin lethed og udsøgte smag.

En tidløs klassiker

Pasta carbonara har en dyb historie og er en del af det italienske kulinariske arv. Denne ret har vundet hjerter verden over med sin enkle sammensætning og forførende smag. Det er vist en kendt diskussion blandt mandfolket, om der skal fløde i retten eller ej. Nogle holder fast på, at fløde ingen steder hører sig hjemme i en carbonara, hvor andre tilføjer fløden. Her tilfalder jeg med denne opskrift sidstnævnte – for fløden tilføjes til retten her i vores opskrift.

Denne enestående ret kræver ikke mange ingredienser, men det er netop her, dens magi udfolder sig. Kombinationen af skøn frisk pasta, saltet bacon (eller pancetta – vi “nøjes” dog som oftest), lidt fløde, friske æggeblommer og rigeligt med revet parmesan er hemmeligheden bag rettens uovertrufne smag.

En sød erindring fra dengang jeg boede i London

Det italienske køkken har gennem tiden bragt mange gode sager, og én af mine personlige favoritter er pasta carbonara. Jeg må indrømme, at denne ret ofte pryder vores middagsbord derhjemme. Mit første møde med pasta carbonara var i 2011, da jeg boede i London. Frokostpauserne blev ofte tilbragt sammen med kollegaerne på en restaurant nær vores kontor, som hed Vapiano. Her forelskede jeg mig i deres udsøgte fortolkning af denne klassiker.

For mig er retten mere end bare en ret. Det er en smagsoplevelse, der vækker nostalgiske minder fra de travle frokoster i London, hvor hver bid bragte et strejf af autentisk italiensk køkkenglæde.

Bring Italien ind i dit køkken

Det er vist tid til, at du får vores bud, hvordan en skøn pasta carbonara skal skrues sammen. Denne ret, der er så nem at lave, fortjener at finde plads på enhver middagstallerken, og jeg håber, at den også vil indtage en særlig plads i dit hjerte og på dit spisebord.

Tilberedningstid 25 min Tid i alt 25 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

Fyld en stor gryde med vand og bring vandet i kog.

Steg imens bacon sprødt på en pande ved høj (men ikke fuld) varme.

Når vandet koger tilsættes pasta og koges ift. den kogetid, som er angivet på pakken. Husk, at frisk pasta har en væsentlig kortere kogetid end tørret pasta.

Mens pastaen koget og bacon steger, laves saucen: Hæld fløde, æggeblommer, fint revet parmesan ost, salt og peber i en skål og røres sammen.

Vandet hældes fra den færdigtkogte pasta - gem gerne ca. 1 dl af kogevandet. Bacon, det tilsidesatte kogevand og sauce hældes over pastaen. Retten vendes sammen og er klar til servering.

Bemærkning

Spis gerne lidt godt brød og en let salat sammen med din pasta carbonara. 

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *