Hakkebøffer i tomatsauce

Saftige hakkebøffer i skøn tomatsauce - et godt alternativ til den klassiske bøf med bløde løg.
hakkebøffer tomatsauce pinit

Saftige hakkebøffer i tomatsauce

Har du prøvet at nye lækre hakkebøffer i en cremet tomatsauce? Jeg erkender gerne, at vi herhjemme ofte spiser hakkebøffen med enten brun sovs og bløde løg eller med en bearnaise ved siden. Og at jeg længe har haft i tankerne, at prøve noget nyt. I ved, at udvide sin horisont en smule. Derfor prøvede vi at lave en skøn tomatsauce, som kunne gæste hakkebøffen.

Resultatet var en super lækker ret, som jeg meget gerne vil dele med Jer. Laura mente, at sauce mindede en del om den whiskysauce vi til tider laver. Og barnet er skam ikke helt galt på den – de fleste ingredienser er gengangere fra netop whiskysaucen.

At tilberede bøffen

Som i så mange andre hjem, så er det gerne Claus der tager sig af kødet. Det er han nemlig pokkers god til. Tit griller vi, da vores grill er placeret hensigtsmæssigt under et halvtag og dermed kan bruges (stort set) i al vejr.

Lige denne gang blev bøfferne dog stegt indendøre i selv samme pande som saucen. Personligt ønsker vi ikke vores hakkebøffer stegt til skamme og vil derfor gerne have en lyserød midte. Her vil jeg lige gøre opmærksom på, at det hakkekød vi bruger er af høj kvalitet og ikke er restprodukt, som man altid har hørt hakkekød skulle være. Hvis og når jeg køber en pakke hakket kød i supermarkedet har jeg for vane at gennemstege kødet for en sikkerheds skyld.

Du bemærker måske, at vores hakkebøffer er firkantede og ikke runde. Dette har vi lært af en dygtig opdrætter, som avler og senere sælger kvalitetskød fra lige netop køer. Hakkebøfferne skæres blot ud, krydres og steges. Herved undgår vi at mase kødets fibre og dermed “ødelægge” lækre struktur.

opskrift

Hakkebøffer i tomatsauce

En lækker ret, hvor hakkebøfferne får selskab af en dejlig cremet tomatsauce. Nyd retten sammen med fx bagte kartofler eller kartoffelmos. 

Forberedelsestid 5 min Tilberedningstid 25 min Tid i alt 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året

Hakkebøffer med cremet tomausauce

Hakkebøfferne

Cremet tomatsauce

Sådan gør du:

Forberedelse

 1. Del og krydr

  Det første du skal gøre er at dele klumpen med hakkekød i fire dele. Krydr godt med salt og peber på begge sider og lad kødet trække et kort øjeblik. 

  Læg evt. en skål eller dyb tallerken på hovedet henover hakkebøfferne således de er dækket til. 

  Sæt en pande på blusset og tænd på godt og vel middel varme (her tænder vi gerne på styrke 7 ud af 9 mulige). 

 2. Tilberedning

  Når panden er varm lægges hakkebøfferne på panden og skal nu passe sig selv indtil der begynder at komme kødsaft frem fra bøffens overflade. 

  Vend bøfferne og steg ligeledes på den anden side til der er kommet en god stegeskorpe. 

  Tag bøfferne af panden og lad hvile i 5 minutter alt imens saucen laves.

Tilbered tomatsaucen

 1. Tilberedning

  På panden kommes fløde, passata, pesto, tomatpure og finthakket persille (gem en lille smule til servering). Rør godt rundt og lad koge i nogle minutter før saucen smages til med salt og peber.

  Læg hakkebøfferne i saucen og drys gerne med lidt mere finthakket persille.

Søgeord: hakkebøffer, tomatsauce, aftensmad, hverdagsmad

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *