Blondie – himmelsk chokoladekage

opskrift blondie pinit

Få opskriften på denne blondie – en skøn chokoladekage lavet på hvid chokolade

Med min opskrift på en blondie kan du nemt bage den lækreste chokoladekage og virkelig sprede glæde. Denne blondie er nemlig vanvittig lækker! Min opskrift på en blondie er super nem at gå til – jeg er sikker på, at du uden de store problemer også kan trylle den lækreste kage frem.

Kagen her egner sig godt til både eftermiddagskaffen og som en dessert. Særligt, hvis kagen serveres med lidt god is og frisk frugt til er den en sand vinder.

I denne opskrift på en blondie har jeg valgt at drysse lidt Smarties på toppen af kagen. For at undgå, at de alle falder til bunds, så hakker jeg dem således de er i mindre stykker og dermed vejer mindre. Dertil venter jeg med at drysse den sidste havdel af mine Smarties over efter de første 5 minutters bagetid, hvorved kagen er begyndt at “danne skorpe” (hvis man kan sige det om en kage). Et andet godt trick er, at vende den ingrediens du vil drysse over kagen i lidt mel. Det hjælper nemlig også på problemet.

Jeg har tidligere bagt med bær i eller dragee-æg (særligt dem med marcipan er helt geniale!). At tilføje friske bær i dejen til sin blondie er også et rigtig godt træk og giver kagen en god syre.

God i en moussekage

Denne kage kan nydes lige præcis, som den er. Den kan toppes med en creme af en art eller den kan indgå i en moussekage. Det er den nemlig helt genial til! Den lidt tunge og chewy bund gør sig nemlig godt sammen med en let og lækker mousse.

Leder du efter opskrifter på gode mousser til kager, så har jeg efterhånden samlet nogle stykker. Én af mine egne favoritter er denne hyldeblomstmousse, som min sommerdessert her indeholder. Lav en portion mousse og kom den på toppen af denne blondie – du vil ikke fortryde 🙂

opskrift

Blondie – himmelsk chokoladekage

Hvis du endnu ikke har prøvet at smage en blondie, så er det ved at være høje tid. En blondie er en brownie - dog baseret på hvid chokolade. Kagen er nem at lave og kræver ikke de store færdigheder i et køkken.

Opskriften er passer til en springform Ø22-Ø24 cm.

Forberedelsestid 15 min Tilberedningstid 25 min Tid i alt 40 min. Sværhedsgrad: Begynder Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Instruktioner

 1. Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.

 2. I en gryde smeltes smør og chokolade ved svag-middel varme. Stil til side og lad afkøle lidt.

 3. Imens piskes æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål.

 4. Sigt mel i æggesnapsen og tilsæt også smør/chokolade. Vend forsigtigt til dejen har en ensartet konsistens.

 5. Beklæd en springform (Ø22-Ø24) med bagepapir og hæld dejen heri.

  Knus chokoladeknapperne og drys halvdelen af dem over kagen.

 6. Bag kagen i 5 minutter og drys resten af chokoladeknapperne over kagen.

 7. Bag i yderligere 20 minutter til kagen har en flot let gylden overflade.

  Bemærk, at en blondie skal virke underbagt, hvis du stikker en tandstik i kagen må der derfor meget gerne hænge lidt dej ved.

 8. Tag kagen ud og lad den afkøle - kagen vil og skal falde en smule sammen på midten.

Søgeord: bagværk, chokoladekage, nem chokoladekage, søde sager

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *