Galette med rabarber

Virkelig nem galette med rabarber, som smager fuldstændig fantastisk!
Jeg elsker at bage denne rustikke galette med rabarber. Det er super nemt at lave denne skønne, rustikke tærte, hvor jeg denne gang har valgt at anvende lækre friske rabarber fra egen køkkenhave.
Galette – en rustik tærte med rabarber
En galette er rustik tærte, hvor mørdejen blot rulles ud, fyldet placeret på midten og kanterne foldes ind over fyldet. Det er nemt, enkelt og rustikt. Man kan nemt variere indholdet i sin tærte – én af mine andre favoritter er fyld med æble og kanel.
Man kan også nemt lave en grovere mørdej og anvende grøntsager i en galette – således kan man nemt lave en super skøn madtærte.
Andre gode kager med rabarber
Det er ingen hemmelighed, at jeg virkelig er glad for at bruge rabarber i mine kager. Kunne du tænke dig at prøve én af mine andre gode og nemme rabarberkager, så tag et smut ind forbi min rabarbercrumble.

Du kan med fordel lave mørdejen 1-2 dage i forvejen og blot opbevare denne på køl. Alternativt kan mørdej også sagens nedfryses og gemmes i op til 3 måneder på frost. Herved tages mørdejen op af fryseren dagen før tærten skal anvendes og tør op i køleskabet.
Det er faktisk altid en god idé, at have en portion mørdej klar på frost – således kan man ret nemt lave en dessert eller eftermiddagskaffe i tilfælde af at gæsterne melder deres ankomst.

Galette med rabarber
Med denne tærte bliver det næsten ikke nemmere - lækker galette med fyld af danske rabarber.
Ingredienser
Tærtedej
Rabarberfyld
Dertil
Instruktioner
Lav først dejen
-
Kom sukker, smør, hvedemel og vanilje i en røreskål eller foodprocessor og bland til massen har konsistens lidt ala fintrevet parmasanost.
-
Tilsæt æg og saml dejen – det er vigtigt at dejen kun lige samles og ikke æltes.
-
Pak dejen ind i husholdsningsfilm eller en tætsluttende frysepose og lad hvile 45-60 minutter (eller længere) på køl.
-
Dejen kan snildt laves 1-2 dage i forvejen.
Rabarberfyld (laves mens dejen hviler på køl)
-
Bland alle ingredienserne og lad trække i 10-15 minutter.
Samling og bagning af tærten
-
Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.
-
Læg et stykke bagepapir (passende til en bageplade) på bordet og læg den kolde mørdej herpå.
-
Rul dejen ud til 3-4 mm tykkelse.Placér fylder midt på dejen så der er 5-6 cm kant hele vejen rundt.
-
Fold lidt efter lidt dejen op over fyldet. Det gøres nemmest ved at folde selve bagepapiret op lidt efter lidt.
-
Pensl kanten med æg og drys med perlesukker.
-
Bages i ca. 30 minutter til kanten er flot og gylden.
-
Nydes gerne lun og toppet med lidt lækker vaniljeis.