Græskarsuppe
Cremet græskarsuppe
En skøn og cremet græskarsuppe, som altid hitter stort i det lille hjem. Som med så mange andre ting, så har denne græskarsuppe også udviklet sig. Denne opskrift er nemlig min anden udgave af lige præcis græskarsuppe. Den oprindelige opskrift har jeg valgt ikke længere at have på bloggen, da den her slår den første udgave med længder.
Særlig én ting har ændret sig – nemlig at jeg er begyndt at bruge lidt frisk estragon i suppen. Hvilket nok kom lidt som en tilfældighed, da vi et år havde en kæmpe estragonplante i vores ene højbed. Og det er nu slet ikke så dumt endda – for den karakteristiske smag af estragon gør det helt godt i den cremede suppe.
Her i efteråret nyder vi ofte suppe og lige netop hokkaidosuppe er nok min yndlingssuppe. Der er masser af muligheder for at tilføje andre gode grønstager, fx pastinak, porre, persillerod eller knoldselleri.
Græskarsuppe
På de kølige efterårsdage er der næsten ikke noget bedre end en portion lun suppe.
Ingredienser
Instruktioner
-
Skrub græskaret godt, halvér og skrab kernerne ud.
-
Pil løg, skræl gulerødder og kartofler. Skær nu alle grøntsgare i grove tern og kom i en gryde.
-
Hæld vand, lidt salt og hønseboulllionterning ved og kog op. Lad koge i ca. 20-25 minutter.
-
Imens suppen koger, steges bacon sprødt på en varm pande.
-
Hæld det meste af kogevandet fra (hældes i en skål, da det skal bruges senere).
-
Blend suppen godt og tilføj fløde - spæd til med kogevandet til du synes suppen har en passende konsistens.
-
Hak frisk estragon og tilføj til suppen - smag til med salt og peber.
-
Servér med et drys sprød bacon og gerne med et godt stykke brød ved siden.
Bemærkning
Tips til kødfri dage - du kan selvfølgelig udskifte boullionterningen til en grøntsagsboullionterning. Og bacon kan erstattes af enten ristede kikærter eller riste græskarkerner.