Burgerboller
Burgerboller
Vi får med jævne mellemrum burger herhjemme og det er stort set altid med hjemmebagte burgerboller. Der er stor enighed om, hvilke burgerboller, som skal bages – det skal gerne være efter denne opskrift. Fyldt med smør og god smag. En helt perfekt makker til enhver burger!
Opskriften passer til 8 store boller. Vores piger er dog fan af de helt små boller, så jeg plejer gerne at lave flere størrelser til både voksne og små munde.
Hvis tiden er knap
Hvis det skal gå ekstra hurtigt, så kan du faktisk snyde lidt og undlade hævetiden. Derfor vil jeg lige slå et slag for opskriften på mine “timeboller”. Her undlader jeg helt hævetiden og får stadig nogle ganske hæderlige burgerboller til aftensmaden.
Timebollerne har jeg ofte bagt da Laura var helt lille og mødregruppen skulle samles. Ofte dog som et lille franskbrød i stedet for boller.
Prøv en hjemmelavet aioli – den perfekte makker til burgerbollen
Når nu du har bagt dine lækre burgerboller og tilmed også har fået tilberedt en lækker bøf eller kylling til at fylde i burgeren, så skal du gøre dig den sig den tjeneste at bruge 2 minutter på at lave den lækreste estragon-aioli.
Det tager vitterlig kun to minutter og kræver ganske få ingredienser – du kan finde min opskrift lige her.
Burgerboller
Mine klart yndlingsburgerboller! Opskriften er efterhånden testet en hel del gange og med stor succes hver eneste gang.
Det skal du bruge:
Sådan gør du:
-
Lun mælken i en lille gryde til den er lillefingervarm. Opløs gær heri og kom i en røreskål.
-
Tilsæt sukker, æg og mel. Ælt dejen ved 30 % af maskinens fulde hastighed i ca. 8-10 minutter til dejen er godt smidig. Imens maskinen ælter tilsættes salt.
-
Tilsæt smør i små tern (lidt ad gangen) mens der fortsat røres. Ælt dejen videre i yderligere 5-7 minutter. Dejen vil virke klistret og du vil få lyst til at tilsætte mere mel, men frygt ej - dejen vil samle sig.
-
Kom enten husholdningsfilm eller en overklippet frysepose henover skålen og fastgør med en elastik. Lad dejen hæve i 1-1,5 time ved stuetemperatur til dejen har opnået dobbelt størrelse.
-
Del dejen op i 8 lige store dele og stram hver bolle op. Placér hver bolle på en beklædt bageplade med samlingen ned mod pladen. Tryk bollerne flade (ca. 2 cm højde) med håndfladen. Dæk burgerbollerne til og lad efterhæve i 30 minutter.
-
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
-
Pisk et æg og pensl bollerne. Drys med sesam og bag bollerne i 15-18 minutter til de har en flot gylden overflade og lyder hule, når der bankes på bunden.
-
Lad afkøle på en rist inden servering.