Mini donuts med vanilje

Super lækre vanilje donuts i miniformat - altid perfekt til en børnefødselsdag eller som en lille eftermiddagssnack.
Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter
pinit

Små mundrette donuts – bagt med vanilje og kærlighed

Lækre vanilje donuts, som får mundvandet til at løbe. Og så er de endda smukke at se på, hvis du spørger mig. Meeeen, nu har jeg nok også lidt en svaghed for den sarte lyserøde farve.

Jeg elsker donuts. Og jeg elsker at lave donuts! Der ER noget særligt ved at stå der med den gyldne gryde og koge sine donuts 🙂

Er du ude efter en opskrift på “rigtige” donuts der har været en tur i gryden, så må jeg i denne omgang skuffe dig. For de her donuts er nemlig bagt… De er bagt i mit nye donutsjern. Det er lidt snyd, men omvendt så tager det ingen tid, og de små donuts har en perfekt størrelse til ungerne.

Jeg er sikker på, at jeg får brugt mit nyindkøbte meget. Faktisk tænker jeg at det måske ender med at blive slidt op. Dejen jeg bruger er i princippet “bare” en muffindej. Der er derfor et hav af muligheder for at variere smagen.

Her har jeg lavet en skøn udgave fyldt med vanilje og dertil en glasur lavet af Ruby chokolade… 🙂 Mums!!! De var med i dagplejen, da vi havde afskedsfest for mindstebarnet. Tænkt sig, at mindstebarnet starter børnehavelivet inden længe og den store skal til at være skolepige – godt, at det kun er ungerne og ikke os forældre, som bliver ældre 😉

Er du vild med de små kager, så skal du ikke snydes for min banankage i miniformat – én af de kager, som smager af mere.

Mini donuts med vanilje

En himmelsk lille mundfuld, som du med god samvittighed godt kan snuppe to-tre stykker af :-)

Forberedelsestid 5 min Tilberedningstid 25 min Tid i alt 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 20 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Donuts:

Glasur:

Derudover:

Sådan gør du:

Lav donuts:

  1. Smelt smørret og stil til side til let afkøling.

  2. I en skål piskes sukker, æg og vaniljesukker i ca. 5 minutter til massen er lys og luftig.

  3. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen. Tilsæt også det smeltede smør og mælk - vend massen forsigtigt sammen. 

  4. Kom dejen i en stor sprøjtepose og varm donutjernet op. 

  5. Når donutjernet er varmt: klip spidsen af sprøjteposen af og kom dej i hullerne. Det passer, hvis huller lige præcis fyldes op.

  6. Bag hver omgang i 3-4 minutter til de er gyldne. Brug fx en træpind eller tandstik til lige at løsne fra formen, når de skal ud - således brænder du ikke fingrene.

  7. Lad afkøle på en rist inden der kommes glasur og krymmel på.

Lav glasur:

  1. Bland ingredienserne i en gryde og ved lav varme nogle minutter. Alternativt laves glasuren i mikroovn, hvor den varmes 10-15 sekunder ad gangen og der røres rundt i glasuren undervejs.

  2. Hav fortsat gryden på det lune blus og rør undervejs mens du dypper én donut ad gangen. Drys med ønsket krymmel inden glasuren sætter sig.

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.