Det italienske køkken har gennem tiden bragt mange gode sager og én af disse er denne ret, som jeg må indrømme at vi får ret ofte herhjemme. Retten er SÅ nem at lave, kræver ikke mange ingredienser og smager fantastisk. Pasta carbonara fik for alvor tag i mig, da jeg tilbage i 2011 boede i London og med jævne mellemrum indtog frokosten sammen med kollegaerne på Vapiano, hvor de serverede en helt fantastisk udgave af retten 🙂
Jeg har netop hørt, at Vapiano åbner i Odense – halløj, så tror jeg da nok liiige jeg kender mit nye yndlingsspisested i Odense!
Begge pigerne spiser rigtig godt, når der serveres carbonara og det kan jeg faktisk godt forstå.

Pasta carbonara
En skøn klassisk ret, som jeg har lært at lave den. Der findes mange måder at lave retten på og her har du min version inspireret af Jamie Oliver... Og ja - den er med fløde, hvilket jeg engang har hørt skulle være fy-fy (dette vist nok egnsbestemt i det italienske).
Ingredienser
- 1 pk bacon Gerne i skiver
- 400 g Pasta Gerne frisk pasta - jeg laver dog oftest min pasta selv
- 1,5 dl Piskefløde
- 4 stk Æggeblomme
- 125 g Friskrevet parmesanost
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær bacon i mindre stykker og sæt til at stege på en pande.
- Sæt en gryde med saltet vand til at koge og kom pasta i vandet, når det koger.
- I en skål blandes fløde, revet parmesan, æggeblommer, salt og peber.
- Når pasta er kogt færdig hældes vandet fra og pastaen kommes på panden med bacon. Flødeblandingen tilsættes ligeledes og retten blandes godt sammen mens der stadig er varme på panden.
Noter
Servér gerne retten med godt med revet parmesanost, et drys friskkværnet peber og et godt stykke brød.
Hej Bondemad.
Det var bare den helt rigtige opskrift! Så nem at gå til og vores børn var helt vilde med maden.
Det er bestemt ikke sidste gang vi bruger denne opskrift.
Kærligst Maiken
Hej Maiken.
Dejligt at høre 🙂
Herhjemme er det uden tvivl også en favorit hos os alle.
De bedste hilsner Pernille
Tak for en dejlig opskrift. Det smagte helt fantastisk.
Hilsen Kenneth og Gitte
Hej Kenneth og Gitte.
Dejligt at høre – det er også helt klart én af livretterne herhjemme.
Mange tak for Jeres ranking af min opskrift.
De bedste hilsner Pernille