Godt nytår folkens!
Så nåede vi atter hertil – nytåret… Én af de dage på året, hvor jeg har ekstra god grund til at give den ekstra gas i køkkenet. Foruden den famøse kransekage skal der også serveres dessert til vores gæster og jeg har i de senere år givet den gas med portionsanrettede desserter. Dog kan jeg ikke prale så meget af dem herinde og ej heller give jer opskrifter herpå – for mit lille univers her har kun levet siden foråret. I får lov til at se et par billeder, som I eventuelt kunne blive inspireret af. Dertil vil jeg i dette indlæg også linke til nogle kager her på bloggen, som meget vel kunne bruges til desserten denne nytårsaften… Til sidst i dette indlæg får I også et lille hint om min egen dessert i år – kagen har jeg ikke fået lavet en prøve af, så billeder og den endelige opskrift herpå må vente til det nye år.
En tur ned af “memory lane”
Dessert anno 2016
I 2016 holdt vi nytår hjemme hos os selv og jeg serverede her en skøn dessert med chokolademousse, hindbær sylt og hindbærcaviar 🙂 Jeg tror det var mit allerførste forsøg med at støbe en mousse i en form og jeg var slet ikke klar over, at det var nødvendigt med nedfrysning for overhovedet at få moussen hel og pæn ud af formen. Det blev derfor helt panisk til en kort tur på frys og mine små mousseringe kom til syvende og sidst nogenlunde hele ud. Tempereringen af chokoladen var bestemt heller ikke noget at prale af, så mine chokoladekugler var en anelse grå at se på….. Inde i mit hoved så desserten noget mere stram ud end det jeg fik anrettet, men det smagte super godt – og det er vel trods alt det vigtigste.
Som jeg husker desserten var den bestående af:
Bund af kage af en art, måske noget blondie (jeg husker det faktisk ikke)
Et lag af en hvid chokoladecreme, som ikke havde nået at sætte sig og løb ud til alle sider (jeg prøvede vist at redde dette ved at dutte lidt chokolademousse på også)
En ring af støbt chokolademousse
Hindbærcaviar, hindbær sylt, krystalliseret hvid chokolade
Ved siden af en støbt kugle af chokolade fyldt med chokolademousse og friske hindbær.
Dessert anno 2015
Året før holdt vi nytår hos min søster, men jeg havde fået lov til at bidrage med både dessert og kransekage. Det var nok sådan tilbage i 2014-2015 stykker at jeg for alvor begyndte at nørde mere og mere kage. Det var også her en portionsanrettet dessert og igen med en creme der nok ikke helt havde fået den tid, som den havde haft brug for. Desserten var dog knap så rodet at se på, som den jeg netop har vist Jer.
Desserten bestod af:
Stjerneformet bund af kakaomørdej
Passionsfrugtkompot
Vaniliecreme
Karamelpynt, som gemte på en lille hasselnød
Frisk jordbær
Desserten anno 2018? Lad mig inspirere dig
De sidtste par dage har på de sociale medier og på andre blogs budt på den ene fine dessert efter den anden – sådan et opslag kan jeg nok også lave om nogle år når Bondemad har lidt mere tid på bagen. Dog vil jeg her give dig et par bud på kager, som jeg har lavet i løbet af året som ville egne sig godt til en nytårsdessert. Du kan lave kagerne som beskrevet i opskrifterne eller du kan ændre – evt. lave portionsanrettet og give lidt mere gas på guld, sølv og glimmer 🙂
Hvid chokolade og havtorn
Her er en virkelig lækker kage, som meget nemt kan laves portionsanrettet – enten ved brug af kageringe i lille strørrelse eller i små fine glas, som du kan servere direkte i. Kagen kan selvfølgelig også laves, som jeg har beskrevet i opskriften og skal det være nemt kan man snildt købe sig et lille “2019”-skilt på pind og putte i. Du finder kagen lige her.
Cheesecakes!
Dem har jeg lavet et par stykker af og to af dem er også landet på bloggen. Selv er jeg rigtig glad for den udgave med fersken og karamel, hvorimod min kære mand klart er til den med æble. Ligesom chokoladekagen ovenfor er der god mulighed for at lave kagen portionsanrettet og giv den endelig gas med pynten!
Her kan du finde opskriften til cheesecake med fersken
Føler du mere for den med æble har jeg selvfølglige også den klar til dig 🙂
Brownie
Brownie er vel en sand klassisker, når vi snakker desserter. Gerne med lidt god is til 🙂 Skal du servere sådan en form for dessert til dine gæster, så har jeg også et rigtig godt bud på en vildt lækkert brownie med et ekstra goder i – den finder du her.
Det får mine gæster i år
Her er slutteligt lidt info om de tanker jeg har med min egen dessert. For nok første gang går jeg bort fra de portionsanrettede desserter og laver en nytårskage… Jeg har længe været helt forelsket i den form fra Silikomart, som hedder “Game” og den kom jeg også til at købe her i december, da der var et godt tilbud 🙂 Min kage bliver derfor støbt heri og vil bestå af champagnemousse, pærekompot, hvid chokolade og en lækker bund der gerne skal lede tankerne hen på den kransekage, som gæsterne senere på aftenen skal have. Tankerne med pynt er karamelsnirkler, chokoladestjerner, guld og glimmer i lange baner 🙂