KAGE_fest

Sød og syrlig kage med havtorn og chokolademousse

Sød og syrlig kage med havtorn og chokolademousse

For mit vedkommende skal der virkelig ikke den store anledning til, før jeg fremtryller en kage. Som i virkelig, virkelig ikke… I aften skal jeg til møde i vores lille dyrskuegruppe og har lavet denne skønhed til selskabet. Denne gang er kagen lettere “tvunget” ud af mig, da jeg ved vores sidste møde havde glemt ALT om selve mødet, kom for sent og havde derfor bare lidt småkager med fra den lokale købmand. Der var jeg langt fra populær og er blevet “mobbet” siden da. Så nu skal de skisme få lækker kage, skal de! 🙂

Jeg har derfor fremtryllet denne lille lækre sag bestående af en kiksebund, havtorn/æblekompot og chokolademousse – en super blanding mellem den syrlige havtorn og søde hvide chokolade.

Kagen har jeg pyntet af med en havtorngele i smuk udformning samt små hvide sukkerkugler. De sukkerkugler må jeg nok erkende, at jeg ofte tyr til, når kagen skal pyntes af – nemt og hurtigt får jeg lige det ekstra til udseendet 🙂 .

Til denne kage har jeg brugt en silikoneform på 15 cm i diameter (kagen bliver ca 5 cm høj). Man kan snildt bare bruge en springform – således slipper man også for en tur på frys. Vi er blot et lille selskab, hvorfor jeg har valgt en lille form – den kan selvfølgelig nemt ganges op.

Ingredienser

Bund
100 g digestivekiks
50 g smør
15 g chiafrø

Havtorn/æblekompot
2 bl. husblas
1 dl vand
125 g havtorn (jeg har bare brugt dem frosne)
60 g sukker
Korn af en halv vaniljestang
1/2 dl æblemos (jeg laver altid en masse om efteråret og fryser ned i små portioner – så har jeg i tilfælde af, at jeg laver en kage som denne)

Chokolademousse
2 bl. husblas
150 g hvid chokolade
150 g kondenseret mælk
2 dl piskefløde
1 dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde

Start med at lave bunden – hak kiksene fint (jeg bruger min elskede minihakker fra Tupperware, som nemt og hurtigt klarer jobbet for mig), smelt smøret og bland de to dele sammen med chiafrø. Massen kommes i en form, fordeles og trykkes godt sammen. Stil på køl således smøret stivner og bunden samler sig.

Når bunden er kommet på køl skal selve havtorn/æblekompotten laves.
Husblas lægges i blød i en skål med rigeligt koldt vand.
Havtorn kommes i en gryde sammen med vand, sukker og vanilje (stangen flækkes, kornene skrabes ud og blandes med lidt af sukkeret inden det kommes i gryden). Kog havtornene godt møre og hæld 1 dl saft fra i en lille skål (denne skal bruges til pynt). I skålen med saft kommes 1 bl. udblødt og vredet husblas i – hældes nu i den smukke form fra Silikomart (hvis man er den heldige indehaver af sådan en).
Æblemosen kommes nu i gryden med havtornene og massen koges til en tyk grød. Gryden tages af varmen og 1 bl. udblødt/vredet husblas kommes nu i og der røres rundt.
Havtorn/æblekompotten fordeles og glattes ud oven på bunden og stilles atter på køl.

Nu er det tid til at lave chokolademoussen, hvor man starter med at komme 2 bl. husblad i en skål med koldt vand. Over et vandbad smeltes hakket hvid chokolade. Når chokoladen er smeltet kommes kondenseret mælk i og chokolademassen varmes til den er lillefingervarm. Herefter kommes udblødt/vredet husblas i.
Fløden piskes til et let skum, hvorefter yoghurt kommes i og der piskes en smule mere. Chokolademassen hældes i fløden og de to masser vendes til en ensartet masse. Denne kommes nu i formen oven på kompotten. Kagen stilles på køl i endnu en gang indti lden har sat sig helt (i hvert fald 3-4 timer). Hvis du, som jeg har gjort denne gang, har lavet kagen i en silikoneform smides den herefter nogle timer på frys inden den nemt skubbes ud af formen. Alternativt laves den i en springform 🙂

Andre opskrifter, som du bør se

1 Comment

  1. […] Her er en virkelig lækker kage, som meget nemt kan laves portionsanrettet – enten ved brug af kageringe i lille strørrelse eller i små fine glas, som du kan servere direkte i. Kagen kan selvfølgelig også laves, som jeg har beskrevet i opskriften og skal det være nemt kan man snildt købe sig et lille “2019”-skilt på pind og putte i. Du finder kagen lige her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *