Hakkebøffer i tomatsauce
Saftige hakkebøffer i tomatsauce
Har du prøvet at nye lækre hakkebøffer i en cremet tomatsauce? Jeg erkender gerne, at vi herhjemme ofte spiser hakkebøffen med enten brun sovs og bløde løg eller med en bearnaise ved siden. Og at jeg længe har haft i tankerne, at prøve noget nyt. I ved, at udvide sin horisont en smule. Derfor prøvede vi at lave en skøn tomatsauce, som kunne gæste hakkebøffen.
Resultatet var en super lækker ret, som jeg meget gerne vil dele med Jer. Laura mente, at sauce mindede en del om den whiskysauce vi til tider laver. Og barnet er skam ikke helt galt på den – de fleste ingredienser er gengangere fra netop whiskysaucen.
At tilberede bøffen
Som i så mange andre hjem, så er det gerne Claus der tager sig af kødet. Det er han nemlig pokkers god til. Tit griller vi, da vores grill er placeret hensigtsmæssigt under et halvtag og dermed kan bruges (stort set) i al vejr.
Lige denne gang blev bøfferne dog stegt indendøre i selv samme pande som saucen. Personligt ønsker vi ikke vores hakkebøffer stegt til skamme og vil derfor gerne have en lyserød midte. Her vil jeg lige gøre opmærksom på, at det hakkekød vi bruger er af høj kvalitet og ikke er restprodukt, som man altid har hørt hakkekød skulle være. Hvis og når jeg køber en pakke hakket kød i supermarkedet har jeg for vane at gennemstege kødet for en sikkerheds skyld.
Du bemærker måske, at vores hakkebøffer er firkantede og ikke runde. Dette har vi lært af en dygtig opdrætter, som avler og senere sælger kvalitetskød fra lige netop køer. Hakkebøfferne skæres blot ud, krydres og steges. Herved undgår vi at mase kødets fibre og dermed “ødelægge” lækre struktur.
Hakkebøffer i tomatsauce
En lækker ret, hvor hakkebøfferne får selskab af en dejlig cremet tomatsauce. Nyd retten sammen med fx bagte kartofler eller kartoffelmos.
Hakkebøffer med cremet tomausauce
Hakkebøfferne
Cremet tomatsauce
Sådan gør du:
Forberedelse
-
Del og krydr
Det første du skal gøre er at dele klumpen med hakkekød i fire dele. Krydr godt med salt og peber på begge sider og lad kødet trække et kort øjeblik.
Læg evt. en skål eller dyb tallerken på hovedet henover hakkebøfferne således de er dækket til.
Sæt en pande på blusset og tænd på godt og vel middel varme (her tænder vi gerne på styrke 7 ud af 9 mulige).
-
Tilberedning
Når panden er varm lægges hakkebøfferne på panden og skal nu passe sig selv indtil der begynder at komme kødsaft frem fra bøffens overflade.
Vend bøfferne og steg ligeledes på den anden side til der er kommet en god stegeskorpe.
Tag bøfferne af panden og lad hvile i 5 minutter alt imens saucen laves.
Tilbered tomatsaucen
-
Tilberedning
På panden kommes fløde, passata, pesto, tomatpure og finthakket persille (gem en lille smule til servering). Rør godt rundt og lad koge i nogle minutter før saucen smages til med salt og peber.
Læg hakkebøfferne i saucen og drys gerne med lidt mere finthakket persille.