Kylling i karry
Vores kylling i karry laves nemt på bare 45 minutter.
Lækker kylling i karry fyldt med smag – toppet med friske grøntsager, knasende nødder og tørrede frugter. Cremet og krydret karrysovs, som nemt kan justeres i styrke – alt efter behov.
Hjemme hos os sker der noget magisk, når vi laver denne type mad. I ved, den her type mad, hvor bordet er fyldt med en masse små skåle med forskelligt indhold i. Ungerne elsker det simpelthen og de er næsten ikke til at stoppe igen før alle skåle er tomme.
Så til alle forældrene derude, som kæmper med mere eller mindre kræsne børn: Prøv at dele maden op og lade børnene lave deres egen mad.
Min egen lille køkkenchef
Retten opstod for godt og vel et år siden til en af Lauras maddage. Hun har nemlig fast maddag om fredagen, hvilket hun går meget op i. Her får hun lov at være køkkenchefen og er med i både valg af menu, hvilke ting vi skal have skrevet på indkøbslisten og selvfølgelig selve madlavningen.
Jeg har derfor lavet en madbog til hende, hvor opskrifterne er skrevet særligt børnevenlige, således det er nemt for hende. Hun er meget stolt af sin madbog og jeg får jævnligt ordre om bestemte retter, som skal tilføjes til bogen. I begyndelsen læste jeg ingredienser og vejledning op. Men efterhånden som hun begynder at kunne læse mere og mere, så er hun også selv begyndt at læse opskriften.
Det er vildt hyggeligt med disse stunder! Ofte ender det faktisk med, at vi alle fire er i gang, når ældstearvingen har sin maddag – og vi hygger sammen med drinks til alle fire kokke 🙂 Sådan en sodavand kan nemlig nemt piftes op med et farvestrålende sugerør (og til tider lidt fugtfarve) og så har ungerne deres flotte drinks.
Kylling i karry
En af familiefavoritterne, hvor hele bordet fyldes med små skåle fyldt op med alverdens grøntsager, nødder, rosiner, tørrede abrikoser og alt hvad hjertet begærer.
Ingredienser
Cremet karrysovs
Ris til 4 personer
Instruktioner
Ris koges efter pakkens anvisning
-
Start med at pille løg og hvidløg. Hak begge dele fint.
-
Varm olien op på en pande ved middel varme og svits nu løg samt hvidløg i ca. 5 minutter til løgene begynder at være klare.
-
Skru en smule op for temperaturen og tilsæt nu krydderierne (karry, gurkemeje, koriander, spidskommen og cayennepeber). Brænd krydderierne let på den varme pande inden kylling tilsættes og brunes let af.
-
Tilsæt nu kokosmælk og lad retten simre i 20-25 minutter under låg.
-
Smag sovsen til med salt og peber. Hvis retten er lige stærk nok kan der tilsættes lidt sukker for at runde smagen af. Hvis du omvendt gerne vil have mere power i smagen, så tilsæt mere cayennepeber til retten (eller hav lidt friskhakket chili at drysse over).
-
OBS: Vi har oplevet, at der er forskel på tykkelsen/konsistensen i karrysovsen alt efter, hvilken kokosmælk vi bruger. Derfor kan der med fordel laves en meljævning og tilføjes sovsen til sidst, hvis man ønsker sin sovs tykkere - husk blot, at sovsen lige skal koge i 5-6 minutter under omrøring efter meljævning tilsættes for at fjerne melsmagen.