Sprød spidskålssalat

En super dejlig og nem salat, der egner sig rigtig godt til maj og juni med friske danske asparges.
opskrift spidskålssalat pinit

Sprød og lækker spidskålssalat med ganske få ingredienser

En god salat består i min verden af en givet mængde råvarer, en tilsmagt dressing og et knasende element. Ganske vist kan man i og for sig også blande lidt forskelligt grønt og servere med en tilfældig dressing ved siden og kalde det en salat. Men jeg ser nu en salat, som en vigtig del af måltidet. Salaten skal derfor have samme opmærksomhed, som de øvrige dele af det fulde måltid – og bør derfor tilsmages helt på samme vis.

Maks 5 ingredienser

Tilbage i efteråret 2018 var jeg til inspirationskursus hos Salattøsen sammen med min søster og vores mor. Det var en super hyggelig aften, vildt inspirerende og lærerigt. Én af de ting jeg tog med mig fra det kursus var: “maks 5 ingredienser”. Denne spidskålssalat må siges at leve op til det “krav” med sine ganske få ingredienser.

At selve salaten ikke skal have mere end 5 forskellige ingredienser – det satte en del tanker i gang hos mig. Ofte har man måske tendens til at ville lave en vildt lækker salat og sammensætter alt for mange ting. Prøv at gå enkelt til værks.

Denne salat består af blot to råvarer og dertil den (for mig) obligatoriske tilsmagte dressing og knas. Så bliver det nu ikke meget mere simpelt.

Forberedelsestid 10 min Tilberedningstid 5 min Tid i alt 15 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Forår

Det skal du bruge:

Salat

Dressing

Sprød topping

Instruktioner

Lav først den sprøde topping

  1. Varm en pande på fuld varme og uden fedtstof. 

  2. Rist nødderne til får lidt farve (ryst panden undervejs). 

  3. Sluk for varmen, hæld tamari over nødderne og ryst panden godt. 

  4. Hæld nødderne ud på en tallerken og lad køle. 

Salat

  1. Rens grøntsagerne og knæk bunden af asparges. 

  2. Snit spidskålen og skær asparges i helt små stykker på 5-6 mm tykkelse. 

  3. Lad dog toppene af aspargesen være hele og bland det hele i en skål.

Dressing

  1. Skyld persillen godt og hak fint.

  2. Bland finthakket persille, olie og smag til med salt. 

  3. Hæld dressingen over salaten - drys til sidst den afkølede nøddeknas over salaten.

Søgeord: asparges, dressing, grønne asparges, mandler, nøddeknas, persille, salat, spidskål

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *