Svensk pølseret

Få vores opskrift på svensk pølseret – en vaskeægte hverdags-basker!
Her får du vores opskrift på svensk pølseret. En klassiker, som vi i den grad elsker herhjemme – store som små. Derfor får vi også med jævne mellemrum den danske klassiker til aftensmad. Det er en ret, som virkelig er nem at gå til og den tager ikke mange øjeblikke at trylle frem.
Kog kartoflerne i forvejen
Jeg sørger altid for, at mine kartofler er kogt dagen (eller to dage) forinden. Hvis kartoflerne ikke har nået at køle af, vil man hurtigt ende op med en snakset ret, hvor kartoflerne nemt smatter ud. Derfor kan man med fordel planlægge sin aftensmad således der skal bruges kartofler to dage i træk. På den første “kartoffel-dag” koges blot den ekstra mængde, som skal bruges til svensk pølseret.
Denne gang havde vi et par dage forinden fået en anden god klassiker: Bøf med bløde løg. I den forbindelse tog jeg blot en lidt større gryde frem. Således kogte jeg de ekstra kartofler, som nu en gang skullebruges til pølseretten få dage efter.
På jagt efter mere inspiration?
Hvis du også nogle gange mangler inspiration til god og nem hverdagsmad, så har jeg en masse at byde på. Brug søgefilteret “Køkken” og vælg “Det salte køkken”. Her finder du alt det gode mad.
Jeg vil rigtig gerne vide, hvilke gode hverdagsretter, som hitter hjemme hos dig. Derfor er du meget velkommen til at smide en kommentar nederst på siden her og nævne et par af Jeres favoritter. Måske holder I jer til det danske køkken, måske hitter det med mad inspireret af hele verden.

Svensk pølseret
En klassiker i det danske køkken. Svensk pølseret er en rigtig familieret, som nok oftest nydes i hverdagene. Min version er helt klassisk og efter min mening med den helt rette mængde sovs.
Ingredienser
Instruktioner
Helst dagen i forvejen:
-
Kog kartoflerne og stil dem på køl til næste dag.
På selve dagen:
-
Start med at skære de kolde kartofler og pølserne i mundrette stykker.
-
Pil løget og hak løget groft.
-
Varm olien op på en pande ved lidt over middel varme (jeg har gerne mit komfur på 6 ud af 9 mulige) og kom løgene ved. Svits løgene i 5-7 minutter under jævnlig omrøring til de begynder at være klare.
-
Tilsæt paprika og pølser og svits retten i et par minutter.
-
Skru nu en anelse ned for varmen (jeg har gerne mit komfur på 4 eller 5 ud af 9 mulige).
Tilsæt kartofler, tomatpuré, mælk og fløde. Vend rundt i retten og lad nu retten simre under låg i ca. 20 minutter (den kan sagtens tåle at stå i længere tid - dog ved lavere temperatur).
-
Husk, at du jævnligt skal vende i retten mens den står og simrer.
-
Smag til med salt og peber.
-
Servér med et godt drys af friskhakket purløg.