Smørstegt torsk

Smørstegt torsk med sprød bacon er en ret, som egner sig særligt godt til nybegyndere inden for "fiskens" køkken. Selv spiser vi ikke meget fisk, men denne ret elsker vi at lave!
Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter
smørstegt torsk pinit

Fisk for begyndere

Da jeg første gang lavede smørstegt torsk gik den rent ind hele vejen rundt om bordet. Store, som små var vilde med den milde fisk, der fik selskab af sprød bacon og en portion lækre bagte rodfrugter. Egentlig er vi ikke de store fiskespisere hjemme hos os, så det at lave denne ret var i lidt grænseoverskridende. Jeg har nok de første gange været lidt bekymret for, om jeg nu fik stegt fisken for meget eller for lidt.

Heldigvis er retten forholdvis nem at gå til. Også selvom man måske ikke har den store erfaring i at tilberede lige netop fisk. Man kan vælge at købe sine torskefiletter, hvor de allerede er skåret i passende stykker og hvor ben er fjernet. Eller man kan købe en hel side af torsken og dermed skulle fjerne ben selv. Jeg går oftest med den sidste løsning – og begynder at finde det interessant at stå med fingrene i den friske fisk for at fjerne ben.

Jeg erkender gerne, at det da krævede et par forsøg før jeg fik styr på det her med at få de sørens ben fjernet. De første par gange stod jeg troligt med pincetten og fjernede benene ét efter ét. Mere eller mindre med plukfisk, som resultat. Kønt var det i hvert fald ikke og havde jeg stået i Masterchef-køkkenet havde jeg uden tvivl dumpet.

Tak til Youtube

Youtube var vejen frem! Jeg fandt nemlig en video med en fin forklaring. Her fandt jeg ud af, at man blot skære et stykke fra der hvor benene sidder på det brede stykke af filetten. På den måde kan jeg nu lave lækker smørstegt torsk frem for smørstegt plukfisk.

opskrift

Smørstegt torsk

Med et godt stykke frisk torsk kan denne ret nemt blive en sand favorit - også for dem, som måske ikke er helt så glade for at spise fisk. 

Forberedelsestid 10 min Tilberedningstid 10 min Tid i alt 20 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

Tilberedning af torsken

  1. Forberedelse

    Start med at gøre fisken klar til stegning, hvis dette ikke allerede er gjort: gennemgå torsken for ben og fjern dem du finder

    Skær torsken i passende stykker ("bøffer" om man vil)

    Krydr med salt og peber inden torkebøfferne vendes i grahamsmel.

  2. Tilberedning

    Varm en pande til godt middel varme (jeg sætter gerne komfuret på styrke 6 ud af 9 mulige). 

    Steg bacon sprødt og fjern fra panden (læg gerne bacon på en tallerken med et stykke køkkenrulle på). 

    Kom smør og stængel med frisk timian på panden og lad bruse op. Gem evt. lidt timian til at strø over retten ved servering.

    Kom torskebøfferne på panden og steg i få minutter på hver side til der er en fin gylden stegeskorpe. Man kan tjekke om ens torsk er færdig ved forsigtigt at skubbe til de lag kødet har - hvis de nemt går fra hinanden er torsken stegt færdigt. 

  3. Servering

    Servér torsken med bacon samt lidt frisk timian på toppen. Fordel gerne smørsaucen over fisken ved servering.

    Nydes gerne med bagte kartofler eller rodfrugter ved siden.

Søgeord: torsk, fisk, hverdagsmad,

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.