Mosters hindbær cheesecake
Nem og lækker hindbær cheesecake
Her får du min opskrift på den bedste hindbær cheesecake, som tilmed er meget nem at lave. Kagen har jeg lavet rigtig mange gange, så den skal selvfølgelig have en plads her på bloggen. Det er en af de kager, som betyder lidt ekstra. For det er nemlig mig, der er mosteren og kagen kan vist godt siges, at være min nieces favorit. Derfor får hun også altid en tanke med på vejen, når jeg tryller denne kage frem – og dette uanset om hun får lov at smage eller ej.
Foruden denne lækre sag, så kan jeg byde på andre lækre cheesecakes. Prøv fx min “æble cheesecake”, som virkelig bare altid hitter eller min “favorit cheesecake”, hvor jeg har tilføjet alle vores chokoladefavoritter.
Cheesecake – serveret “upside down”
Som du nok har luret på billederne, så er denne hindbær cheesecake lavet på hovedet. Jeg har nemlig cremen nederst og kiksebunden på toppen. Jeg synes det er en sjov og anderledes måde, at kunne servere en cheesecake på. Dertil giver det dig en kæmpe fordel og letter en del bekymringer, hvis nu kagerne skal serveres til dine gæster. For, hvad nu hvis ostecremen ikke sætter sig og kagen flyder ud? Den bekymring kan du sparke langt væk. Du skal ikke bekymre dig – massen skal nok sætte sig! Og skulle det uheldige ske, at kagen ikke har fået tid nok og cremen ikke helt har sat sig, så er der intet at frygte – for dine kager befinder sig i flotte serveringsglas og smutter ingen vegne.
Selv bruger jeg gerne nogle små henkogningsglas af mærket “Weck”, som af og til er at finde i diverse supermarkeder. Jeg tror faktisk, at jeg har købt en del af mine glas i Netto, som spotvare i syltesæsonen. Du kan også sagtens lave dine små chessecakes i vandglas, vinglas eller andet – du bestemmer helt selv, hvilket glas du synes vil være flot at servere kagen i.
Mosters hindbær cheesecake
Velsmagende, nem og lige til at tage et ekstra stykke af. Sådan kan man godt beskrive denne kage. Min hindbær cheesecake består nemlig bare af to enkle elementer: en kiksebund og en flødeostecreme.
Denne cheesecake kræver derfor knap så lang tid, som nogle af mine andre opskrifter på cheesecakes, da geléen på toppen undlades. Smagsmæssigt mangler der heldigvis ingenting selvom vi fjerner et element fra den klassiske opbygning af en cheesecake.
Bemærk, at kagen her enten kan laves i en springform eller portionsanrettet i små glas. I fremgangsmåden vil jeg beskrive, hvordan kagen laves, hvis den som på billederne serveres "upside down".
Ingredienser
Til flødeostecremen skal du bruge:
Til kiksebunden skal du bruge:
Instruktioner
Start med at lave flødeostecremen:
-
Læg husblas i blød i en skål med rigeligt koldt vand. Lad husblassen udbløde i vandet i ca. 10 minutter alt imens du koger din bærkompot.
-
Kog bærkompot: Kom hindbær, vaniljesukker og flormelis i en lille gryde og kog massen 5-6 minutter til hindbærrene er møre (kogetid afhænger altid af, hvorvidt der anvendes friske, optøede eller frosne bær).
-
Blend de møre hindbær godt. Kom den udblødte husblas i den lune bærmasse og rør rundt til husblassen er smeltet sammen med bærkompotten. Stil til side og lav nu resten af ostemassen.
-
I en skål blandes flødeost, flormelis og yoghurt til en ensartet masse. I en anden skål piske fløden til et let flødeskum (det skal ikke piskes mere, end at man kan danne små toppe i skummet, når piskeriset løftes).
-
Vend nu bærkompot i skålen med flødeosteblandingen.
-
Vend efterfølgende flødeskummet i flødeosteblandingen - tilsæt flødeskum lidt efter lidt og vend forsigtigt til en ensartet masse.
-
Fordel flødeostecremen ligeligt i 8 små serveringsskåle/glas. Selv bruger jeg gerne glas af mærket "Weck", hvor der hører låg med til - således kan de om nødvendigt stables og/eller nemt tages med på en lille picnictur.
-
Stil glassene på køl og lav imens kiksebunden.
Lav kiksebunden:
-
Start med at smelte smørret.
-
Blend alle kiks og makroner. Smeltet smør blandes nu i kiksene og røres godt sammen.
-
Kiksemassen fordeles ligeligt oven på ostecremen i de 8 glas og gives et ganske let tryk inden kagerne igen stilles på køl i mindst 2-3 timer.
Bemærkning
SE MED HER, HVIS DU VIL LAVE KAGEN I EN SPRINGFORM:
Du kan selvfølgelig lave denne kage i en springform og have kiksebunden nederst. I så fald skal du beklæde bunden af en springform med bagepapir og komme et stykke kageplast langs indersiden på springformen.
Lav kiksebunden først, fordel denne i springformen og tryk massen godt sammen - fx med bunden af en glas.
Stil bunden på køl alt imens du forbereder selve ostecremen. Hæld ostecremen over bunden og jævn overfladen ud med en vinklet palet, dejskraber eller lign.
Lad kagen hvile på køl mindst 4-5 timer før du flytter den til serveringsfad og fjerne springformens kant samt kageplast (personligt vil jeg altid lave kagen dagen før servering og lade den hvile på køl i formen natten over).
Årsagen til den længere hviletid ved denne metode er, at du helst gerne skal være sikker på at kagen bliver stående uden for mange deller, når kageplast og form fjernes. Når kagerne serveres i glas, så gør det ikke noget at cremen ikke har sat sig helt endnu.