Hjemmelavet koldskål
Få vores opskrift på hjemmelavet koldskål
Denne opskrift på hjemmelavet koldskål har vi brugt i mange år herhjemme. Her på Bondemad har opskriften boet i 3 år, men har netop fået sig en lille opfriskning.
Da opskriften oprindeligt kom her på Bondemad, da havde vi haft en maj måned fyldt med varme – en varme, som skulle vise sig at vare ved sommeren over. Sommeren 2018 var nemlig historisk varm (og tør). Og koldskål blev der nydt meget af.
Når sommerdage begynder ar komme snigende, så kommer lysten til hjemmelavet koldskål. Når dagene er fyldt med sol, sommer og masser frisk luft, så ender vi ofte i haven så snart vi er hjemme fra job. Hele familien nyder sjov, leg og havearbejde. Det lækre varme vejr er ikke altid en selvfølge, men så er det godt at der er én ting, man ikke kommer uden om, som altid får sommerminderne frem – koldskål! Det hører sig til og det skal spises mange gange. Rigtig mange gange 🙂
Jeg er egentlig vokset op med den købte slags, men da jeg blev kærester med Claus lærte han mig sin mors opskrift – og den har mere eller mindre holdt ved. Dog har jeg ændret ganske lidt og her får I min opskrift 🙂
Koldskål i kage?
Jo, den er skam god nok. Man kan nemlig sagtens lave en kage, hvor smagen leder tankerne i retning af koldskål. Som det er sket med så mange andre kager, så har jeg i sin tid fremtryllet en cheesecake med smagen af koldskål. En kage, som jeg har lavet flere gange hver sommer lige siden. Opskriften kan du finde lige her.
Hjemmelavet koldskål
Koldskål er en rigtig sommerspise, som kan nydes enten som måltid eller som dessert. Eller bare, som et lille lækkert mellemmåltid.
Ingredienser
Instruktioner
-
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende med et piskeris.
-
Tilsæt tykmælk og kærnemælk - rør godt rundt. Smag til og tilsæt evt. mere sukker eller vanilje til din koldskål.
-
Serveres med kammerjunker (og evt. lidt friske daske jordbær)