Gulerodsmuffins med flødeostcreme

gulerodsmuffins opskrift pinit

Her får du vores opskrift på nogle lækre og svampede gulerodsmuffins. De er fyldt med god smag og er nemme at lave, så jeg er sikker på at du nemt kan fremtrylle en portion til din familie. Vores gulerodsmuffins pynter vi gerne med søde små påskekyllinger lavet i marcipan.

Denne opskrift på gulerodsmuffins er tilpas godt krydret, hvilket efter min mening giver kagerne super god karakter. Man kan snildt tilsætte lidt hakkede valnødder – det ville helt bestemt også passe rigtig godt i denne kage.

Perfekte, når børnene er med i køkkenet

Kagerne lavede vi første gang sidste år til påske, da pigerne og jeg lavede et live-event på Instagram. Kagerne er blevet bagt en del gange siden. Dog undlader vi påsketemaet på toppen resten af året.

I går havde jeg atter pigerne med i køkkenet og gik live på Instagram. Denne gang var jeg dog ikke ene om at være live, for sødeste Bianca, der har bloggen Home by Bianca, stod også klar i hendes køkken sammen med hendes to skønne børn. Vi havde en super hyggelig time sammen og fik lavet skønne kager – jeg håber, at dem som bagte med hjemme i deres egne køkkener også fik lavet gode kager.

Vi lavede fine påskekager ud af romkuglemasse . Kager, som er nemme og super gode at lave, hvis man har de små poder ved sin side. De kære små hygger sig nemlig med at stå med fingrene i romkuglemassen. Og når de til sidst får lov at pynte amok med glasur og krymmel, så er de næsten ikke til at stoppe igen.

opskrift

Gulerodsmuffins med flødeostcreme

Her får du opskriften på de lækreste og virkelig svampede gulerodsmuffins. Vi topper vores gulerodsmuffins med flødeostecreme og laver søde små påskekyllinger i marcipan.

Forberedelsestid 20 min Tilberedningstid 20 min Hviletid 20 min Tid i alt 1 time Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 12 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Til dine gulerodsmuffins skal du bruge:

Til flødeostecremen skal du bruge:

Forslag til pynt:

Instruktioner

Bag dine gulerodsmuffins:

 1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).

 2. I en skål piskes blødt smør, sukker og brun farin let og luftigt (pisk ca. 5-7 minutter).

 3. Skræl og riv gulerod og riv også skallen af appelsinen.

 4. Æg tilsættes - ét ad gangen (pisk let mellem hvert æg).

 5. Vend nu krydderierne, revet gulerod, appelsinskal og hvedemel i dejen. Vend forsigtigt til dejen er ensartet i konsistensen.

 6. Fordel dejen i 12 muffinforme og bag i ca. 20 minutter (test altid om kagerne er færdige ved at stikke en pind i midten af kagen - kagerne er bagt færdigt, når der ikke længere hænger dej ved).

 7. Tag dine muffins ud af ovnen og lad afkøle.

Lav din flødeostecreme:

 1. Rør ingredienserne sammen og fordel cremen på de afkølede muffins.

Pynt:

 1. Riv lidt chokolade eller lav chokoladespåner og læg en bunke på midten af hver muffin - herved laver du en fin lille redde.

 2. Indfarv marcipan i hhv. gul, orange og sort.

  Tril 12 kugle kugler, lav 12 små orange kegler, som sættes fast på hver kugle - klip eller skær et lille hak i hver kegle, således du får et fint næp.

  Tril 24 helt små kugler og sæt fast på hver kugle - du har nu givet dine påskekyllinger øjne.

 3. Placér en kylling på hver muffin og læg også gerne små dragee-æg efter eget valg på hver muffin.

Søgeord: højtid, Påske

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *