Butterdejsstang med kylling

butterdejsstang med kylling pinit

Virkelig nem og lækker butterdejsstang med kylling, pesto, tomat og andre lækre sager!

Nemt til hverdag

På hverdage er denne butterdejsstang med kylling og pesto helt perfekt. Den er vitterlig nem at lave og smager helt fantastisk! Vi spiser den gerne med en god salat ved siden af samt salatbar til ungerne.

Vi kender det allesammen:
Det er tirsdag og du er netop blevet færdig med arbejdet og ungerne er hentet fra en legeaftale eller fritidsaktivitet. Du kigger på klokken og den afslører, at klokken er 16.45… Og du har ikke styr på aftensmaden!
Har vi ikke alle stået i den situation en gang eller to?

På sådan en dag er det helt genialt at kende til gode og nemme hverdagsretter. Denne butterdejsstang med kylling vil jeg kategorisere særligt nem. Den kræver ikke voldsomt mange ingredienser og kan meget nemt varieres alt efter, hvilke råvarer du har i dit køleskab.

Du har dejlig aftensmad efter bare 45 minutter i køkkenet. Dermed er denne butterdejsstang perfekt hverdagsmad. Jeg vil dog hejse flaget for, at den også tager sig helt godt ud som en del af en brunch- eller frokostbuffet.

Der er rig mulighed for at variere fyldet og vi har bl.a. også bagt den med fyldet fra vores løgtærte – det var virkelig heller ikke dumt. Undlad kødet og du har en vegetarisk ret.

Barndomsminder

Da jeg i min folkeskoletid gik til Martha om eftermiddagen kan jeg huske, at vi til tider lavede butterdejsstang fyldt med smøreost, skinke og champignon. Eftersom jeg hverken brød mig om smøreost eller champignon dengang kan I nok forestille Jer, at det ikke var et fantastisk mad-minde.

Vi lavede dog også rigtig mange gode retter dengang jeg gik til Martha. Og jeg husker det, som en af de her rigtig gode fritidsaktiviteter. Det er bl.a. grundet min lærer, Dorte, at jeg helt grundlæggende i en tidlig alder har fået styr på den gode opbagte sovs, håndtering af husblas og andre gode ting at kunne i et køkken.

opskrift

Butterdejsstang med kylling

En sprød butterdejsstang fyldt med lækre råvarer. Den er super nem at gå til og passer perfekt i en travl hverdag eller til en god frokost.

Forberedelsestid 10 min Tilberedningstid 35 min Tid i alt 45 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Instruktioner

 1. Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.

 2. Rul butterdejen ud og placér butterdejspladen på en bradepande beklædt med bagepapir.

  Skær riller i kanterne, som vist på billedet.

  butterdejsstang opskrift
 3. Smør pesto på den midterste del af dejen.

  butterdejsstang opskrift
 4. Løg pilles og hakkes fint, peberfrugt og tomat skylles godt og skæres i små tern.

  Grøntsagerne kommes i en skål.

 5. Kylling tilsættes ligeledes skålen.

 6. Skyl persille godt og ryst vandet af. Hak persillen og kom i skålen. Tilsæt også de øvrige krydderier. Rør fyldet godt og fordel oven på pestoen.

  butterdejsstang oskrift
 7. Pluk osten i små stykker, som igen fordeles jævnt ud over fyldet.

  butterdejsstang opskrift
 8. Nu lukkes først enden og dernæst rillerne i siderne - fold skiftevis fra side til side.

  butterdejsstang opskrift
 9. Pensl med let sammenpisket æg, drys med sesam og bag på nederste rille i ovnen i ca. 35 minutter.

  butterdejsstang opskrift

Bemærkning

Vil du have et godt råd?

Vidste du, at du faktisk kan spare lidt på strømmen ved at sætte din butterdejsstang i en kold ovn? Den samlede tid i køkkenet bliver omtrent 10-15 minutter længere end ellers - til gengæld kan du spare lidt på elregningen. 

Undlad trin 1 i opskriften ovenfor og tænd i stedet først ovnen, når din butterdejsstang er klar til en tur i ovnen. Når din butterdejsstang er ved at få lidt farve kan du med fordel slukke ovnen og lade butterdejsstangen bage færdig ved brug af ovnens eftervarme. Lad butterdejsstangen stå ca. 5 minutter ved eftervarmen til den har fået en flot farve. 

Søgeord: aftensmad, familiemad, hverdagsmad, livretter, nem mad

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *