Æblekage med valnøddebund

Denne kage er en luksuriøs og virkelig lækker kage, der forkæler dine smagsløg. Flere af kagens elementer laves med fordel en-to dage i forvejen, hvilket letter arbejdet den dag kagen skal samles og serveres.
pinit

Efterårets helt store kagehit

Denne æblekage med valnøddebund må være efterårets helt store hit! Fyldt med lækre valnødder og æbler smager den af efterår. I denne udgave er kagen endda glutenfri og kan derfor med god samvittighed serveres for selv glutenallergikere. Ønsker du at anvende enten hvedemel eller kagemel i stedet for kan du uden problemer anvende samme mængde mel.

Sidste års æblekage hitter endnu

Sidste år lavede jeg denne lækre cheesecake, som stadig står øverst på listen, når min bedre halvdel skal vælge kage. Min æblecheesecake er også en af de mest besøgte opskrifter i både 2018 og 2019.
Kagen skal laves igen inden længe og jeg glæder mig til et gensyn (og gensmag – er det mon et ord) 🙂 med den sprøde bund og den fløjlsbløde ostemasse!

Nå, men tilbage til denne kage – en lækkert æblekage med valnøddebund, skøn nøddeknas og hvid chokoladecreme 🙂 Den er udviklet i sidste uge til en kollega, som fik familien på besøg og spurgte til min hjælp. Ønsket var en glutenfri kage og jeg fik en liste med forskellige ingredienser de holder af – heriblandt valnødder og æbler.

Æblekage med valnøddebund

Efterårets helt store kagehit, hvis du spørger mig - bløde bunde fyldt med valnødder og en lækker æblemos sætter rammerne for denne kage.

Kagen kan serveres, som en dessert eller som lidt sødt ved siden af eftermiddagskaffen.

Lav gerne kagens elementer dagen i forvejen og saml kagen kort før servering (det sprøde valnøddeknas mister lidt sprødhed, hvis kagen samles dagen i forvejen).

Forberedelsestid 30 min Tilberedningstid 40 min Hviletid 4 time Tid i alt 5 timer 10 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 12 Bedste sæson: Efterår

Det skal du bruge:

Valnøddebunde:

Hvid chokoladecreme:

Æblekompot:

Valnøddeknas:

Pynt:

Sådan gør du:

Start med at lave den hvide chokoladecreme:

 1. Kom koldt vand i en beholder og lad husblas udbløde heri mindst 10 minutter.

 2. Hak chokoladen og kom i en skål.

 3. Kom fløde i en gryde og varm op til kogepunktet.

 4. Vrid husblas for vand og opløs i den varme fløde.

 5. Hæld fløden over chokoladen og lad hvile i et minuts tid. Rør med små cirkulære bevægelser til chokolade og fløde har samlet sig til en glat masse.

 6. Kom nu husholdningsfilm på overfladen og kom på køl til massen er helt kold (massen skal køles ned til 5 grader, så hav den gerne på køl natten over). Det er vigtigt, at få husholdningsfilm helt ned til overfladen, så der ikke kan dannes kondens.

Bag valnøddebunde:

 1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

 2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekorn ud. Mas vaniljekorn ud i lidt af sukkeret og kom i en stor skål sammen med æg og sukker.

 3. Pisk i ca. 5 minutter til en let og luftig æggesnaps.

 4. Si og vend mel og bagepulver i æggesnapsen.

 5. Blend valnødder fint og vend i dejen.

 6. Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir og bag i ca. 25 minutter til bunden er let gylden og giver let efter ved tryk. Test også gerne med en strikkepind eller lignende om der hænger dej ved.

 7. Tag bunden ud og lad køle helt af inden den frigøres fra formen.

Lav valnøddeknas:

 1. Tænd ovnen for 180 grader (varmluft).

 2. Bland grofthakkede valnødder med mel, brun farin, honning, smeltet smør og kanel.

 3. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 10-12 minutter (huske at røre rundt i massen nogle gange undervejs).

 4. Tag bagepladen ud af ovnen og lad afkøle.

Lav æblemos:

 1. Skræl æbler og skær i tern.

 2. Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekorn ud. Mas vaniljekorn ud i lidt af sukkeret og kom i en gryde sammen med æbletern, resten af sukkeret og vand.

 3. Lad småkoge i ca. 10-12 minutter til du synes mosen har en passende konsistens. Personligt kan jeg godt lide, at der stadig er et par æblerstykker i mosen.

 4. Lad afkøle indtil brug.

Samling af kagen:

 1. Flæk valnøddebunden således du har to bunde. Læg nu den første bund på et kagefad.

 2. Tag chokoladecremen og pisk denne let op (vel omtrent 25-30 sekunder). Pas på med ikke at overpiske, da cremen herved let skiller.

 3. Tag et par skefulde af cremer og smør ud på kagebunden. Kom resten af chokoladecremen i en sprøjtepose med en rund tyl (ca. 12 mm åbning).

 4. Lav en ring af fine toppe hele vejen rundt i kanten af bunden og fordel nu æblemos inden for ringen.

 5. Fordel også valnøddeknas inden for ringen (altså oven på æblemosen).

 6. Kom den anden valnøddebunden ovenpå og lav nu dutter på hele fladen af chokoladecreme.

 7. Pynt med sprøde æblechips, chokoladekugler og eventuelt et drys af glimmer.

Bemærkning

Lav gerne kagens delelementer dagen før kagen skal samles og serveres.

Søgeord: bagværk, chokoladecreme, efterår, hjemmebagt, hvid chokolade, nøddebund, nøddeknas, valnøddebund, valnødder, æblekage, æblemos

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *