Broccoli salat med æble

Her giver jeg dig opskriften på en dejlig broccoli salat med stykker af sprøde æbler.
Gå til opskrift Udskrift opskrift
0 Tilføj til favoritter
pinit

En skøn broccoli salat med æble

At lave en god salat, som fx denne broccoli salat med æble, er dejligt til både hverdag og fest. Herhjemme er vi særligt gode til de hurtige salater i sommermånederne, hvor maden grilles og nydes på terassen.

Jeg ELSKER mad med farver – det er virkelig bare en fryd for øjet, og så får man også bare lyst til at hoppe ombord! Denne broccolisalat er ikke bare flot – den smager også vildt godt. Dressing og de tørristede nødder har jeg lært på inspirationskursus hos Salattøsen og jeg kan kun anbefale Jer at tage et kig på hendes hjemmeside – og købe hendes bøger! Der er virkelig mange lækre sager.

Sylt selv

Salaten er virkelig nem at lave, men kræver dog, at man har et glas med syltede rødløg i nærheden. Hvis du ikke er den heldige indehaver af et glas syltede rødløg, så frygt ej – du kan se lige her, hvordan sådan nogle banditter laves. Det er meget nemt og tager ikke længe. Og når du først har lavet en portion syltede rødløg, så har du lækkert tilbehør i flere uger!

Syltede rødløg kan bruges, som en del af en salat, i en sandwich eller i en burger.

opskrift

Broccoli salat med æble

Denne salat har de smukke farver og vil klæde ethvert måltid. Salaten gør sig rigtig godt til kylling og svinekød. 

Tilberedningstid 30 min Tid i alt 30 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 4 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Grunddressing:

Sådan gør du:

  1. Start med at forberede æbler og broccoli. Rens begge dele, snit æbler i helt tynde både (1-2 mm tykkelse) og skær ligeledes broccoli i tynde skiver (skær på langs af stiklen/buketten).

  2. Kom æble og broccoli i en skål og tilsæt hertil æblemost og grunddressing. Vend et par gange i blandingen med hænderne et par gange i løbet af de næste 20 minutter. 

  3. Tag en pande og tænd for varmen - den skal bare have fuld gas. Når panden er godt varm kommes cashewnødder og og ristes i ca. 4-5 minutter til de begynder at få farve. 

  4. Sluk for varmen og hæld nu tamari udover cashenødderne. Ryst panden godt, således tamari fordeles på alle nødderne. Læg nødderne på en tallerken og lad afkøle.

  5. Tag et stort fad og læg feldsalaten ud på hele fadet.

  6. Fordel æble-broccoliblandingen udover feldsalaten og sørg for ikke at få for meget marinade med (brug gerne hænderne til at tage blandingen op med, så er det nemmere at undgå for meget marinade).

  7. Fordel de syltede rødløg og tørristede cashewnødder udover salaten. 

Grunddressingen laves således:

  1. Kom sennep, balsamicoeddike, salt og peber i en høj beholder (jeg bruger gerne den plastikbeholder, som fulgte med min stavblender).

  2. Hæld olivenolie over og kom stavblenderen ned i massen.

  3. Blend i 5-6 sekunder mens blenderen føres en enkelt gang op og ned.

  4. Grunddressingen opbevares i en tætsluttende beholder på køl og kan holde sig i et par uger.

  5. Har du ingen stavblender, så kan man sagtens komme alle ingredienser et et glas med låg og ryste godt i 8-10 sekunder. Man får ikke helt samme cremede konsistens, men smagen er den samme.

Bemærkning

De tørristede nødder kan med fordel laves i forvejen og skal blot opbevares i en lufttæt beholder. Jeg laver gerne en god portion ad gangen og har nødder til en god uges tid. 

Grunddressingen har jeg "tyvstjålet" fra Salattøsen. Efter et inspirationskursus tilbage i efteråret 2018, hvor vi lærte denne grunddressing at kende, har jeg brugt den i mange salater. Det er en fantastisk grunddressing at have i sit køleskab og den kan varieres i så mange forskellige retninger. Opskriften for selve grunddressingen kan jeg derfor ikke tage æren for.

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.