Favorit cheesecake

cheesecake pinit

En syndig cheesecake fyldt med alle favoritterne:
Her med Daim, P-tærter og Kinder Maxi!

Den her basse af en cheesecake får i den grad mit mundvand til at løbe. Den er nemlig fyldt med alle favoritterne, når det kommer til chokoladeslik. Her i huset står P-tærter højt på favotirlisten og ligeså gør Daim og Kinder Maxi. Hvis du foretrækker fx en Marsbar eller Twix i stedet for, så kan du nemt bytte ud eller blot føje til ingredienslisten.

Er P-tærter ikke lige dig?
Bare rolig – byt chokoladerne ud eller tilføj dine helt egne favoritter og lav DIN favorit cheesecake

Det er en syndig basse og jeg tænker ikke, at man skal begynde at tælle kalorier. Man skal bare nyde (og måske gå en ekstra god tur i det lækre sommervejr efterfølgende… eller dagen derpå).

Kagen kom til verden forleden, da min mand (atter) skulle have kage med på job. Løseligt kom ordene “det må da gerne være noget cheesecake…” Egentlig var min første tanke, at jeg da ville lave min æblecheesecake, som min kære mand er ret så glad for. Dog var tiden knap, så jeg måtte sande at jeg måtte tænke i andre tanker.

Og det gjorde jeg så…!

Da jeg dagen efter stod i Netto og skulle handle ind fik jeg øje på en pakke med P-tærter og det slog mig, at det måske slet ikke ville blive så dumt igen at bruge dem i kagen.

Favorit cheesecake

En seriøst kage, som uden tvivl vil gå rent ind. Den er virkelig nem at gå til og du kan selvfølgelig udskifte Daim, Kinder Maxi og P-tærter med dine egne favoritter.

Tilberedningstid 20 min Hviletid 180 min Tid i alt 3 timer 20 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 10 Bedste sæson: Velegnet hele året

Ingredienser

Bund

Ostemasse

Pynt

Instruktioner

Bund

  1. Bland det smeltede smør med knuste kiks og havregryn.

  2. Beklæd bunden af en springform ca. 24 cm i diameter med et stykke bagepapir. Beklæd også gerne kanten med kageplast (har du ikke kageplast, så kan det sagtens undlades – når kagen skal fri af formen skal du blot huske at køre en lille skarp kniv rundt i kanten for at frigøre kagen først).

  3. Fordel massen i springformen og tryk hele fladen godt til – selv bruger jeg gerne bunden af et glas og banker ganske let glasset ned i dejen til overfladen er jævn og let trykket sammen. 

  4. Stil på køl imens ostemassen laves.

Ostemasse

  1. Læg husblas i blød i rigeligt med koldt vand (lad ud blødes i ca. 10 minutter).

  2. I en skål røres flødeost, flormelis og vaniljepulver sammen.

    Hak Daim, Kinder Maxi og P-tærter i mindre stykker i en størrelsen, som du synes passer (vel omtrent 1-2 cm).

    Bland de hakkede lækkerier i din ostemasse.

  3. Hak Daim, Kinder Maxi og P-tærter i mindre stykker i en størrelsen, som du synes passer (vel omtrent 1-2 cm). Bland de hakkede lækkerier i din ostemasse.

    I en skål røres flødeost, flormelis og vaniljepulver sammen. 

  4. I en lille gryde opvarmes 0,5 dl fløde til knap kogepunktet – udblødt husblas tilsættes og røres ud i den varme fløde.

    Stil til side og lad køle let af.

  5. I en anden skål piskes de tilbageværende 2,5 dl fløde til en let flødeskum.

  6. Den lune fløde vendes lidt efter lidt i ostemassen.

  7. Til sidst vendes flødeskummet i ostemassen af et par omgange. Den nu færdige ostemasse fordeles i springformen (om du glatter overfladen eller ej er helt op til dig – selv synes jeg gerne, at kagen må være lidt rustik).

  8. Fordel pynten inden kagen stilles på køl igen. Kagen skal gerne have mindst 3 timer til at sætte sig og kan snildt laves dagen i forvejen.

Pynt

  1. Hak Daim og skær P-tærter samt Kinder i mindre stykker (dog større end de stykker du kom i ostemassen). 

  2. Ønsker du lidt farve på din kage, så kan du passende pynte med spiselige blomster og måske lidt friske bær – sørg da for at få skyllet dine bær inden brug.

Søgeord: cheesecake, Daim, dessert, Kinder Maxi, klassisk kage, nobake, ostekage, ostelagkage, P-tærter

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *