Påskeskøn pavlova
Pavlova er en perfekt dessert til påskegæsterne
Denne dessert egner sig særligt godt til påskebordet med den gule mango/ananas sauce og de små påskeæg. Dog kan man sagtens servere lige netop denne dessert ved andre lejligheder. En pavlova er en klassisk og meget nem dessert, der særligt serveres i sommerhalvåret. Her har man nemlig rig mulighed for at toppe desserten med alle havens friske bær og frugter.
Lige præcis denne udgave har jeg udviklet til mit samarbejde med Kerteminde Ugeavis, hvor jeg tænkte at en nem og ligetil påskedessert ville være det helt rigtige valg her til april måneds indlæg.
Enkelt og ligetil
Når man skal lave en pavlova og servere denne som dessert til sine gæster, så har man ikke brug for mange elementer. Desserten består af en marengsbund, flødeskum og bær. Det er dejligt nemt og ligetil. Man kan altid tilføje en kompot eller frugtsauce, som jeg har gjort i lige netop denne dessert.
En pavlova egner sig godt til dessert, da dit arbejde i køkkenet er minimalt forud for servering. Bunden bages i forvejen og kan stilles klar på kagefadet. Du kan godt bage bunden en eller to dage i forvejen og opbevare denne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Frugt og bær kan forberedes og stilles klar i et par skåle. Saucen kommer du i en beholder straks efter den er blendet – denne opbevares i køl.
Din tid i køkkenet forud for servering kan derfor begrænses til at piske flødeskummet og at samle desserten.
En stor eller flere små
Jeg har denne gang valgt at lave én stor kage, som skæres ud i passende stykker ved servering. Hvis man gerne vil lave portionsanrettede desserter, så skal man blot lave 6-8 mindre marengsbunde (husk ikke at lave dem for flade, da de gerne må have lidt højde).
Om du vil komme din marengsmasse i en sprøjtepose med en tyl eller om du vil “klatte” af direkte på bagepladen er helt op til dig. Begge løsninger er lige brugbare og det er rent visuelt at man får en forskel.
Påskeskøn pavlova
Med denne opskrift kan du nemt lave en lækker dessert til dine påskegæster. Kagen er mild, let og lækker i smagen - dine gæster vil uden tvivl elske denne dessert med det sprøde ydre og den skylette indre.
Det skal du bruge:
Marengsbund:
Mango/ananas sauce:
Topping:
Instruktioner
Start med at bage bunden:
-
Start med at tænde ovnen på 80 grader varmluft og find en helt ren røreskål frem (når der skal piskes marengs er det vigtigt, at der ikke gemmer sig skidt og fedtrester på skålensinderside). Tag en bageplade og læg et stykke bagepapir herpå. Tegn eventuelten cirkel der måler ca. 25 cm i diameter på bagsiden af bagepapiret, så du haren skabelon til din marengs.
-
Kom æggehvider i skålen og pisk ved høj hastighed til de begynder at stivne. Tilsæt nu sukker lidt efter lidt imens der fortsat piskes. Pisk i ca. 5 minutter til du har en sej masse.
-
Vend majsstivelse og æblecidereddike i din marengs. Læg din marengsmasse midt i cirklen og flad nu denne jævnt ud med en dejskraber. Sørg gerne for, at der er en lille fordybning til fyldet.
-
Bag din marengs i ca. 1 time og 15 minutter. Sluk herefter for ovnen og lad gerne din marengs køle af i ovnen (sæt gerne en grydeske i ovnlågen såledesdamp kan forlade ovnen).
Imens bunden tørres i ovnen laver du din mango/ananas sauce:
-
Kom mango-og ananastern, vanilje og vand i en lille kasserolle. Kog op og lad koge i 5-8 minutter under jævnlig omrøring til frugterne er kogt møre. Blend massen til en jævn sauce og lad afkøle til brug.
Klargør topping i øvrigt:
-
Fløde og vaniljesukker piskes til en fast flødeskum.
-
Hindbær og jordbær renses og skæres eventuelt i mindre stykker.
Før servering samles kagen:
-
Placér din marengs på dit serveringsfad og træk forsigtigt bagepapiret væk imens du med let hånd holder imod på marengsen (løsn eventuelt din margens fra bagepapiret med en palet).
-
Fordel flødeskum i fordybningen og hæld mango/ananas sauce ovenpå. Top med frisk frugt, nougatæg og flotte spiselige blomster.