Kanel cupcakes

pinit

Lækre kanel cupcakes i smukke juleklæder.

Her i den søde juletid er kanel nok et af de klart mest anvendte krydderier. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at disse cupcakes skulle være med smag af kanel og dertil en lækker flødeostecreme.

Kanelkage er jo en ganske klassisk kage og jeg er personligt helt vild med at toppe den med netop flødeostecreme smagt til med vanilje – mmm….


Alle kan være med

De smager ikke bare godt. De er også meget nemme at lave og jeg vil vove den påstand, at her kan alle være med. Her i huset hjalp pigerne, som så ofte før med. De elsker at få lov til at blande ingredienserne sammen og røre rundt.

Fremgangsmåden er simpel: De tørre ingredienser for sig og dertil tilsættes de våde ingredienser – det er da lige til at overkomme.

Farverige, sjove og gode forme er guld værd

De fine cupcakesforme i pap her er helt klart blandt mine favoritter, når der skal bages cupcakes (hvilket sker forholdvis ofte herhjemme). De er lavet i pap og falder derfor ikke sammen og mister formen under bagning. Dertil er det heller ikke nødvendigt med en bageform under formene. Genialt!

Belægningen på indersiden af formene gør, at kagerne nemt giver slip. Man kan vælge at spise sine cupcakes med ske eller som jeg så ofte gør: tager fat i formens samling og nemt åbner formen. Således kan kagen tages ud af formen i hel tilstand.


Spis dem som de er eller lav et spiseligt juletræ til at pynte dem med

Har du set mine skønne marengsjuletræer, som jeg lagde en opskrift op af forleden? De passer PERFEKT på toppen af mine kanel cupcakes og er i den grad prikken over i’et 🙂

Jeg har på bedste vis prøvet at lave en god guide til, hvordan du kommer sikkert igennem et marengs-projekt. Der er nemlig ingen grund til, at du skal lave alle de begynderfejl, som jeg igennem årene har lavet.

Du finder mine marengsjuletræer lige her.

Forberedelsestid 10 min Tilberedningstid 25 min Hviletid 30 min Tid i alt 1 time 5 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 18 Bedste sæson: Vinter

Ingredienser

Til dine cupcakes skal du bruge:

Til din flødeostecreme skal du bruge:

Instruktioner

Lav først dine cupcakes:

  1. Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovn.

  2. Smelt smør og lad afkøle et kort øjeblik.

  3. Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål.

  4. Tilsæt den let afkølede smør, æg og vand og rør dejen til den er ensartet.

  5. Fordel dejen i dine cupcakesforme og bag dem i ca. 22-25 minutter til de er bagt færdig (test ved at stikke en tandstik eller lignende i - de er færdige, når der ikke længere hænger dej ved).

  6. Tag dine cupcakes ud af ovnen og lad afkøle.

  7. Når dine cupcakes er kølet af kommes der en god klat flødeostecreme på hver cupcakes, som fordeles let tilfældigt med en kniv eller ske. Her behøver du nemlig ingen sirlige sprøjteteknikker - det må nemlig gerne være en smule rustik.

Sådan laver du din flødeostecreme:

  1. Kom dit stuetempererede smør op i en røreskål og pisk det lyst og luftigt (det tager ca. 5 minutter).

  2. Tilsæt vaniljesukker. Tilsæt også flormelis lidt ad gangen og pisk med - pisk ved høj hastighed.

  3. Når al flormelis er tilsat tilsættes mælken og der piskes ganske kort.

  4. Fjern skålen fra røremaskinen og tilsæt nu flødeosten. Her er det vigtigt, at du ikke pisker flødeosten i - den skal vendes i. Så snart cremen er ensartet i konsistensen skal du stoppe (hvis cremen røres for længe her vil den blive meget blød).

Bemærkning

Som pynt til dine lækre cupcakes kan du passende lave en portion af de fine marengsjuletræer. Opskriften finder du ved at klikke lige her.

Søgeord: jul, julebag, kanel, klassiske kager, krydderier, nemme kager

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Andre opskrifter, som du bør se

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *