Fastelavnsbolle kage
Nem fastelavnsbolle kage, hvor du har styr på fyldet
Lav denne fastelavnbolle kage og slip for bøvl med, at fyldet forsvinder fra fastelavnsbollerne under bagningen. Denne kage er nem at lave og smager helt, som en fastelavnsbolle skal og bør. Du sparer også lidt tid, da du slipper for at forme alle fastelavnsbollerne.
Har du også problemer med fyldet?
Hvert år på denne tid af året fyldes mit feed på både Facebook og Instagram med de lækreste fastelavnsboller i alle mulige afskygninger. Derfor når jeg heller aldrig mange uger ind i det nye år før der bages fastelavnsboller. Og helst flere forskellige udgaver.
I diverse bagegrupper på Facebook ser jeg ofte folk der efterspørger de gyldne råd til at holde fyldet inde i fastelavnsbollerne. Det forsøgte jeg at give mine bedste bud på sidste år, da jeg postede mine gammeldags fastelavnsboller.
I år har jeg valgt at se lidt anderledes på den problematik. Derfor har jeg lavet denne fastelavnsbolle kage, hvor du slipper helt for at skulle tænke over om fyldet mon bliver hvor det skal.
Fastelavnsbolle kage
Har du også problemer med at holde fyldet inde i fastelavnsbollerne eller kunne du bare godt tænke dig at lave en super nem kage til fastelavnsgæsterne? Så tag et kig på denne lækre fastelavnsbolle kage.
Det skal du bruge:
Til dejen skal du bruge:
Til kagecremen skal du bruge:
Til flødeostecremen skal du bruge:
Fyld forslag 1:
Fyld forslag 2:
Til pynt kan du bruge:
Instruktioner
Start med dejen:
-
Lun mælken til den er lillefingervarm og rør gæren ud i mælken.
-
Hæld i en røreskål og tilsæt sukker, æg, kardemomme, godt halvdelen af melet og salt. Rør til melet er arbejdet ind i væsken og tilsæt nu lidt efter lidt resten af melet under omrøring.
-
Når alt mel er arbejdet ind i væsken tilsættes smør i små tern lidt ad gangen. Ælt nu dejen i 8-10 minutter til dejen samler sig om dejkrogen og har opnået en god elastisk konsistens.
-
Dæk skålen til og lad hæve til dobbelt størrelse (45-60 minutter) ved stuetemperatur.
Imens dejen til kagen hæver skal du lave kagecremen:
-
Kom alle ingredienser undtagen vaniljesukker i en lille gryde og bring i kog under konstant omrøring. Kog kagecremen igennem nogle minutter til den tykner - fortsat under konstant omrøring.
-
Tag gryden af varmen og bland vaniljesukker i.
-
Dæk kagecremen til med husholdningsfilm (filmen skal placeres helt nede på overfladen af cremen, så der ikke dannes kondens). Stilles i køleskabet til afkøling.
Når dejen er færdig med at hæve:
-
Start med at forberede en springform ved at beklæde bunden med et stykke bagepapir og smøre kanten med lidt fedtstof.
-
Rul dejen ud til en firkant der måler ca. 45x45 cm. Fordel nu kagecremen i et jævnt lag og fordel ligeledes den øvrige fyld (vælg her forslag 1 eller 2 fra ingredienslisten).
-
Tag fat i den ene side af dejen og fold nu 1/3 ind over resten af dejen.
Tag derefter fat i den modsatte side af dejen og fold ind over den del, som du lige har foldet.
-
Du har nu en aflang foldet dej foran dig. Tag fat i den ene af de korte sider og fold 1/3 ind over resten af dejen.
-
Tag til sidst fat i den anden ende og fold ind over den del du lige har foldet.
-
Løft gelinde din dej over i din springform.
-
Dæk kagen til og lad efterhæve i 30 minutter før den bages.
-
Sørg for at tænde ovnen, således den er varm når kagen er færdig med at hæve. Tænd på 200 grader almindelig ovn.
-
Bag i ca. 18-20 minutter til kagen har en flot gylden overflade.
-
Lad afkøle inden kagen pyntes.
Lav flødeostecreme og forbered pynt:
-
Flødeost, flormelis og vaniljesukker blandes godt sammen til cremen har en ensartet masse. Når kagen er afkølet fordeles flødeostecremen i et jævnt lag ud over kagen.
-
Fastelavnstønde og kat:
Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipan eller fondant ud i et tyndt lag. Skær en stor eller flere små fastelavnstønder ud.
Sørg for at have lidt marcipan eller fondant, som du kan farve sort. Dette rulles ud og silhuetten af en kat skæres ud. Skær ligeledes metalbånd til fastelavnstønden ud.
-
Fastelavnstønde, metalbånd og kat placeres nu på kagen og der kan pyntes med lidt krymmel og slik.