Estragon aioli

Når der skal laves burger kan du med fordel bikse en portion estragon aioli sammen. Det er overraskende nemt og smager helt fantastisk.
aioli med estragon pinit

Perfekt i bugeren – cremet estragon aioli

Da vi forleden skulle have sliders fik jeg den ide,at jeg ville gøre forsøget med en hjemmelavet aioli – som i helt og aldeles hjemmelavet. Jeg har aldrig prøvet at lave en mayonaise fra bunden af og nu forstår jeg slet ikke hvorfor. Det er SÅ nemt, at man skulle tro det var løgn…

Det var nemt – og så var det den perfekte smørrelse i vores sliders!

“Aldrig mere købt mayo”

Ok, det er måske så meget sagt lige… Sådan ligefrem at “love”, at jeg aldrig køber mayonaise mere… Men jeg tør godt love, at det ikke kommer til at ske så ofte mere. Vores køleskab har lidt den tendens, at øverste hylde (og hylderne i lågen) er fyldt med alverdens forskellige dressinger. Det er en ret træls tendens, for de fylder ualmindeligt meget! Og jo egentlig også unødvendigt meget…

Når jeg kan lave en hjemmelavet portion mayonaise på få minutter og med ganske få ingredienser, så ser jeg ingen grund til at købe både chili-mayo, en mangochutney mayo, en BBQ-mayo… You got it? Det tror jeg

Mit køleskab skla have sig en make-over og der skal tømmes ud (jeg er næsten sikker på, at flere dressinger alligevel er løbet godt og vel over datoen)… Og når nu jeg får tømt, så vil jeg fremover blot sørge for at have mine grundingredienser til rådighed til enhver tid…

Som du kan se i min opskrift nedenfor, så kræver en lækker hjemmerørt mayo ikke mange ingredienser – og for mit vedkommende er det faktisk kun de past. æggeblommer, som ikke altid er på lager her i huset.

Estragon aioli

At lave sin egen mayonaise er så nemt, at det burde være forbudt med købeudgaven. Det er nemt og kræver ganske få ingredienser. Tryl mayonaisen om til denne lækre estragon aioli og du har den perfekte dyppelse til dine fritter.

Tilberedningstid 5 min Tid i alt 5 min. Sværhedsgrad: Begynder Portioner: 1 Bedste sæson: Velegnet hele året

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

  1. Kom æggeblommer og hvidvinseddike i en skål og pisk let.
  2. Fortsæt med at piske imens olie tilsættes i en tynd stråle.
  3. Pisk, pisk, pisk... Massen skulle gerne samle sig til en lys mayonaise.
  4. Pres hvidløget og rør det i mayonaisen sammen med estragon. Smag til med salt og peber.

Har du prøvet denne opskrift?

Tryk her og del på Instagram

Tryk her og del på Pinterest

pinit
Opskriftskort drevet af Delicious Recipes

Pernille Janbæk Jørgensen

Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *