Dåbskage med citronmousse

Dåbskage med citronmousse

Dåbskage med citronmousse

Dengang Laura blev døbt tilbage i 2013 lavede jeg min første kage med fondant – med god hjælp fra min storesøster, som på det tidspunkt havde leget med fondantkager i nogle år.

Jeg var (og er stadig) vild med regnbuekager – de har få fint et snit 🙂

Kagen jeg lavede dengang blev selvfølgelig lavet i lyserøde nuancer og jeg valgte at lave hele seks bunde for virkelig at få effekt i farveskiftet. Til de søde vaniljebunde valgte jeg at bruge en syrlig citronmousse, som ligeledes var helt hvid og neutral i farven.

Opskriften kan jeg ikke tage æren for, da jeg har fundet den online her – dog har jeg valgt at skrive den nedenfor. Jeg har ganget bundene op, da jeg ofte laver bundene i bradepander og stikker ud – hermed kommer der lidt ekstra spild (som dog gemmes i fryseren til en omgang hjemmelavede romkugler 😛 )

Indgredienser

Bunde (6 stk.):

15 æg
925 g sukker
11 tsk bagepulver
1,5 stk vanillestang
7,5 dl mælk
1150 g mel
175 g smeltet smør
175 g revet marcipan

Dertil pastafarve – enten en enkelt farve, som jeg har anvendt eller seks forskellige farver
Citronmousse:

6 bl. husblas
1,5 dl. citronsaft
150 g. sukker
1/2 stk vanillestang
6 past. æggeblommer
4,5 past. æggehvider
6 dl. piskefløde

 

Fremgangsmåde:

Bundene:

Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud med en kniv. Kornene mases ud i lidt af sukkeret. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig masse. Kom revet marcipan og smeltet smør i æggemassen.

Mel og bagepulver blandes og røres forsigtigt i æggemassen – skiftevis med mælken.

Dejen fordeles ligeligt i seks skåle, som hver i sær tilsættes farve. Enten kan kagen laves i seks forskellige farver – eller som jeg med en farve. I mit tilfælde fyldes mere farve i hver skål, således bundene får mere og mere farve.

Bages ved 180 grader C (varmluft) i ca. 10-12 min.

Bundene køles af på en rist inden de udstikkes. Så vidt jeg husker var kagen omrkgin 28 cm i diameter – og der blev brugt to kageringe oven på hinanden. Det var en ordentlig basse, men passede fint til kaffen til vores omtrent 40 gæster.

 

Citronmoussen:

I en skål med koldt vand lægges husblas i blød i mindst 10 min.

Vaniljekorn skrabes ud af vaniljestangen og mases ud i lidt sukker. Dette kommes i en gryde sammen med sukker og citronsaft. Blandingen varmes op (ikke alt for varm – “lillefingervarm” er passende), husblas vrides fri for vand og udblødes nu i den varme masse.

Herefter piskes æggeblommer i citronblandingen.

Pisk piskefløden til skum og vend forsigtigt i citronblandingen til en ensartet masse. Pisk herefter æggehvider helt stive i en skål for sig og vend i den øvrige masse – ganske forsigtigt til en ensartet masse.

Fordel moussen i fem engangssprøjteposer (eller fryseposer – det fungerer udemærket) og læg på køl til de skal bruges.

 

Samling af kagen:

I en kagering bygges op med først den mørkeste bund, en pose mousse, en bund, en pose mousse… Du skulle nu meget gerne slutte af med den lyseste bund.

Kagen stilles på køl for at sætte sig yderligere inden opsmørring. Så vidt jeg husker smurte jeg kagen op med PSC (palminsmørcreme). Dog har jeg aldrig fået noteret mig ned, hvor meget jeg brugte.

Her ses kagen inden den blev smurt op:

Her et billede af den færdige kage:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *