Nem hverdagsmad til hele familien

Det er guld værd, at have en masse gode opskrifter på nem hverdagsmad. Dem har jeg samlet til dig. Jeg er mor, kone og skal dagligt passe et job. Dertil har jeg denne blog, som skal drives og en flok heste gående, som også tager sin tid. Derfor ved jeg, at det kan være rigtig svært, at få mad på bordet hver dag – og ikke mindst, at få lavet mere end en håndfuld “hofretter” (I ved nok, de her 5-6 retter, som vi tyr tilbage til gang på gang).

Her finder du en masse inspiration til nem hverdagsmad, som passer til hele familien. Har du lyst til, at bage lidt lækkert brød til maden, så kan du finde mine bedste opskrifter på brød lige her.

I flere af mine opskrifter vil du finde gode tips og tricks til at mindske og undgå madspild. At få bugt med de råvarer, som nærmer sig sidste anvendelsesdato, men som endnu ikke fejler noget.

tips nem hverdagsmad

God og nem mad

Nemme supper fyldt med årstidens grønt, som varmer godt i den kolde tid, og god dansk mad, som vor mormor lavede den. Du finder det hele lige her:

No post found

No post found

No post found

No post found

Lækre salater

For mig er en salat ikke bare en salat. Alt efter dens opbygning kan den være en større eller mindre del fa et måltid. Ønsker man, at få et godt og mættende måltid kan man med fordel tilsætte ekstra fylde. Det kan fx være ris, cous-cous eller kød af en art.

Her har jeg samlet mine bedste salater – dem, som vi ofte spiser både til frokost og til aftensmad. Jeg håber, at du vil finde inspiration til selv at trylle sprøde salater frem.

Brug sæsonen

Du har helt sikkert hørt det før og her får du den så også fra min side af: Brug sæsonen. Og hvorfor er det nu lige, at det er en god idé?
Råvarer, som er i sæson, har for det første langt mere smag end de råvarer, som du kan købe og som ikke helt er i sæson.
Ydermere kan du, hvis du er køkkenhavetypen, også selv dyrke og dermed hente friske råvarer på det tidspunkt, hvor de smager allerbedst.

For at gøre det nemt for dig, så har jeg sæsonvis listet en masse lækre råvarer op nedenfor. Her tager jeg selvfølgelig udgangspunkt i grøntsager, som vi dyrker her i Danmark.

FORÅR

Brændenælder, brøndkarse, feldsalat, forårsløg, gulerod, jordskokker, nye kartofler, løg, persille, purløg, rabarber, radiser, ramsløg, rødbeder, skvalderkål, skovsyre og spinat.

SOMMER

Agurk, asparges, bladbeder, blommer, blåbær, broccoli, bønner, fennikel, gulerod, hindbær, hyldeblomst, jordbær, nye kartofler, løg, majs, persille, purløg, rabarber, radiser, ribs, rødbeder, salat, spidskål, spinat, squash, tomat, vindruer, æbler og ærter.

EFTERÅR

Bladbeder, bladselleri, blomkål, blommer, blåbær, broccoli, brombær, bønner, glaskål, grønkål, gulerod, hindbær, hvidkål, hvidløg, hyldebær, jordskokker, kartofler, knoldselleri, løg, majs, pastinak, persille, persillerod, porrer, pærer, rosenkål, rødbeder, rødkål, spinat, tomater, valnødder, vindruer, æbler.

VINTER

Glaskål, grønkål, gulerod, hvidkål, jordskokker, løg, pastinak, persillerod, porrer, rosenkål, rødbeder, rødkål og æbler.

No post found

Vi elsker mad fra hele verden – og vi elsker at lade os inspirere af mad fra hele verden!

Italiensk for begyndere

Særligt det rustikke italienske køkken har en særlig plads i mit madhjerte. Dog rejser vi også meget gerne mod både nord, syd, øst og vest, når der laves mad her på gården – for vi elsker mad fra hele verden.

Hjemmelavet pasta – mit lille hjertebarn.

Det er ingen hemmelighed, at jeg har et særligt godt forhold til pasta – og særligt den hjemmelavede af slagsen. At lave pastadejen selv er overraskende nemt, det er sjovt og det er hyggeligt – og så kræver det faktisk ikke andet end mel, æg, en kagerulle og en kniv.

Mine børn elsker også, at være med til at være med, når vi skal lave pasta.

Skal der lækkert brød til din pastaret, så har jeg her samlet alle de bedste opskrifter til dig.

Vil du prøve at lave pasta selv, så guider jeg dig sikkert igennem lige her:

No post found

Alle de gode pastaretter:

Her får du vores favoritter, når udgangspunktet er pasta. Der er pastaretter for enhver smag og der kommer løbende flere gode at vælge imellem.

Pizza, pizza…!

Italienerne er også kendt for deres lækre pizzaer. På mine rejser til det italienske er jeg bestemt ikke blevet skuffet – de kan i dén grad lave en god pizza!

Vi har forholdsvis tit pizza på menuen herhjemme og arbejdsfordelingen er altid den samme: jeg står for dejen og laver pizzaerne klar – min mand sørger for at varme grillen op og lave pizzaerne færdige. For herhjemme griller vi nemlig altid vores pizzaer.

Personligt vil jeg helst have en pizza med ganske få ingredienser på – fx den klassiske “Pizza Margaritha” (det er jo pizzaens bund, der er stjernen, hvis du spørger mig). Ungerne vil rigtig gerne have både cocktailpølser, majs og ananas på – fyldet kan man heldigvis selv bestemme. Når det kommer til pizzaens fyld, så lad dig endelig inspirere af mad fra hele verden – måske opfinder du en helt ny favorit.

Ingen pizza uden en god base

Du får derfor mine bedste opskrifter til pizzaens gode base – bunden! Uden en god opskrift til pizzaens bund kommer man ikke langt.

Jeg har to gode og gennemarbejdede opskrifter til dig:

  • En opskrift til langtids koldhævet pizzadej (til de dage, hvor du er i god tid)
  • En opskrift til pizzadej, som hæver ved stuetemperatur (til de dage, hvor du er i knap så god tid)

No post found

Over atlanten – mad fra USA

En god burger

Burger er godt og er den hjemmelavet, så er det bare ekstra godt. Jeg giver dig derfor mine bedste opskrifter på gode burgerboller og dressinger. Som så mange andre familier, så har vi nogle dage god tid til maden.

Hvilken burger-type er du?

Er du mest til den helt klassiske udgave med en bøf af hakket oksekød? Måske foretrækker du et saftigt stykke kylling? Eller også den lækre udgave med pulled pork, BBQ-dressing og coleslaw…?

Personligt svinger det alt efter humør: Nogle dage skal min burger helst være fyldt med salat og lækre sprøde grøntsager sammen med bøffen. Og andre dage – der føler humøret mest for en snasket sag fyldt med bacon, god sovs og løgkompot.