Skønne kager og lækre søde sager

På denne side har jeg samlet alle de søde sager, som jeg tryller frem her i mit landkøkken. Der burde være kager for enhver smag – både de helt simple kager og dem som kræver lidt mere snilde 🙂

Én ting, som jeg sætter stor pris på er, at have børnene med i køkkenet og jeg har ofte både Agnes og Laura med mig. Mit bageglade morhjerte bliver nu også noget så stolt, når pigerne selv kommer og vil hjælpe til. Netop af den grund forsøger jeg også at få skrevet opskrifterne trin for trin i et forståeligt sprog, hvor de helt små køkkenchefer også kan være med.

Klassiske skærekager og andre søde sager – stort, som småt

Her har jeg samlet alle mine skærekager og andre skønne klassiske bagværker såsom pandekager og vafler. Alle de kager, som man altid lige kan smække sammen og som ikke nødvendigvis kræver det store.

Say cheese…. cake

For en god håndfuld år siden lavede jeg ikke cheesecakes eller ostelagkager, som man på dansk vil kalde det. Jeg havde en forestilling om, at sådan én smagte af ost og ost har jeg aldrig rigtig brudt mig om. Min mand havde det på samme måde, og jeg husker stadig en dag, hvor snakken faldt på lige netop en klassisk ostelagkage. Den første jeg fik lavet var også helt klassisk: kiksebund, flødeostecreme uden alverdens dikkedare og jordbærgelé på toppen.

Siden er cheesecakes (ja, herhjemme kalder vi dte cheesecake) blevet lavet ret ofte. Vi er faktisk ret vilde med dem og jeg har efterhånden lavet en hel masse forskellige udgaver. Min mand udfordrer mig gerne ift. smage og det har efterhånden resulteret i flere spændende og lækre kager.

Derfor synes jeg også, at mine cheesecakes fortjer sit eget afsnit her på siden.

Skal der være fest, så lad der være fest – de lækre festkager og desserter

Når gæsterne er inviteret skal der gerne en dejlig kage eller dessert på bordet. Dem har jeg lavet mange af igennem årene og det er langt fra alle, som lander her på bloggen. I afsnittet her finder du en samling af de festlige moussekager, lagkager og skønne desserter. Tag på opdagelse og find kagen til dine gæster.

Sødt til årets højtider

Søde sager til den søde juletid

I den søde juletid bager mange lidt ekstra og i afsnittet her finder du alle mine gode opskrifter til den søde juletid. Både de helt traditionelle julebagværker og de kager, som måske ikke ligefrem hører sig til klassikerne.

No post found

Bag til fastelavn

“Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have…” den kender vi vist allesammen. Ligesom rigeligt med fastelavnsboller hører sig til i perioden fra 1. januar og frem til fastelavn. I afsnittet nedenfor finder du mine lækre opskrifter på bagværk til den søde fastelavnstid.

No post found

Kager til påsken

Når foråret er over os, dagene bliver længere og påskeharen ligger sin visit i vores haver, så ved vi, at det også er tid til påskefrokost og hyggelige komsammen. I den forbindelse har jeg samlet lidt skønne opskrifter til dig, som passer nok så fint til påskehygge.

No post found