Fra jord til bord - denne squashkage har jeg nemlig bagt med hjemmedyrkede squash.
Da jeg sidste vinter planlagde køkkenhaven anno 2020 var squash én af de grøntsager, som helt sikkert skulle dyrkes. Vi har tidligere haft squash, men jeg må jo nok erkende at jeg ikke har været for god til at passe dem. Derfor skulle de have en chance mere.
Og det var nok ikke så dumt endda, for vi har haft mange skønne squash... De sidste blev høstet her i sidste weekend og én af dem blev brugt til at bage med.
Står du også med en gavmild squashplante i køkkenhaven? Eller har du blot en rest squash tilovers? Så bag denne nemme og vildt lækre squashkage! Den er seriøst god - og jeg tør godt love, at du ikke kan nøjes med et enkelt stykke :-)
Min squashkage er lavet uden nødder - modsat en del andre opskrifter. Man kan selvfølgelig tilføje sådan omkring 75-150 g hakkede valnødder (eller anden nød - valnødder passer bare rigtig godt til squashen). Jeg har faktisk valgt at undlade nødderne, da kagen blev bagt til mine elskede børn - og ja, jeg må jo nok sande at de ville have pillet nødderne ud.
Herhjemme stod den i den grad på bagværk med squash. Vi bagte nemlig både denne lækre squashkage og også en stor portion squashbrud, hvor resterne nu bor i fryseren. Opskriften på mine squashbrud var jeg hurtig til at få skrevet ind her på bloggen. Kunne du tænke dig at se dem, så finder du dem lige her.
En seriøst god kage fyldt med squash og med en lille smule mørk chokolade. Kagen toppes med en lækker vaniljeprikket flødeostecreme.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Smelt smør og stil til side for let afkøling.
Kom æg, brun farin og sukker i en skål. Pisk godt til en lys og luftig æggesnaps.
Imens æggesnapsen piskes skylles og rives squash og stilles til side. Også chokoladen hakkes og stilles til side (selvom jeg gerne anvender chokoladeknapper vælger jeg at hakke dem - dette for at de ikke bliver for tunge og falder til bunds i kagedejen).
Sigt de tørre dele (mel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme) i æggesnapsen. Tilsæt også smeltet smør, revet squash, hakket chokoladen og sirup.
Vend forsigtigt til en ensartet masse og kom dejen i en lille bradepande eller springform beklædt med bagepapir.
Bag i ca. 30 minutter til kagen er gennembagt (stik i kagen med fx en tandstik - hænger der dej fast skal kagen bages lidt længere).
Tag kagen ud af ovnen og lad afkøle inden cremen smøres på.
Kom flødeost i en skål.
Sigt flormelis og vaniljesukker heri og rør til cremen er ensartet.
Fordel cremen på den afkølede kage.
Kagen bør opbevares på køl, da cremen indeholder flødeost.
Denne kage kan sagtens tåle en tur på frost - dog vil jeg anbefale at man først kommer cremen på kagen efter kagen er tøet.