Udskriftsindstillinger:

Squashkage

squashkage

Dejlig squashkage med lækker flødeostcreme på toppen

Årets høst i køkkenhaven

Fra jord til bord - denne squashkage har jeg nemlig bagt med hjemmedyrkede squash.

Da jeg sidste vinter planlagde køkkenhaven anno 2020 var squash én af de grøntsager, som helt sikkert skulle dyrkes. Vi har tidligere haft squash, men jeg må jo nok erkende at jeg ikke har været for god til at passe dem. Derfor skulle de have en chance mere.

Og det var nok ikke så dumt endda, for vi har haft mange skønne squash... De sidste blev høstet her i sidste weekend og én af dem blev brugt til at bage med.

Står du også med en gavmild squashplante i køkkenhaven? Eller har du blot en rest squash tilovers? Så bag denne nemme og vildt lækre squashkage! Den er seriøst god - og jeg tør godt love, at du ikke kan nøjes med et enkelt stykke :-)

Min squashkage er lavet uden nødder - modsat en del andre opskrifter. Man kan selvfølgelig tilføje sådan omkring 75-150 g hakkede valnødder (eller anden nød - valnødder passer bare rigtig godt til squashen). Jeg har faktisk valgt at undlade nødderne, da kagen blev bagt til mine elskede børn - og ja, jeg må jo nok sande at de ville have pillet nødderne ud.

Mere med squash

Herhjemme stod den i den grad på bagværk med squash. Vi bagte nemlig både denne lækre squashkage og også en stor portion squashbrud, hvor resterne nu bor i fryseren. Opskriften på mine squashbrud var jeg hurtig til at få skrevet ind her på bloggen. Kunne du tænke dig at se dem, så finder du dem lige her.

Køkken
Sværhedsgrad Begynder
Tid
Forberedelsestid: 20 min Tilberedningstid: 30 min Hviletid: 15 min Tid i alt: 1 time 5 min.
Portioner 18
Bedste sæson Efterår
Beskrivelse

En seriøst god kage fyldt med squash og med en lille smule mørk chokolade. Kagen toppes med en lækker vaniljeprikket flødeostecreme.

Ingredienser
    Squashkage
  • 100 gram smeltet smør
  • 3 stk æg
  • 50 gram brun farin
  • 150 gram sukker
  • ca. 350 gram revet squash
  • 75 gram hakket mørk chokolade
  • 300 gram hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1,5 tsk stødt kanel
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 dl lys sirup
  • Flødeostecreme
  • 200 gram flødeost neutral (ikke light produkt)
  • 50 gram flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
Instruktioner
    Bag kagen
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

  2. Smelt smør og stil til side for let afkøling.

  3. Kom æg, brun farin og sukker i en skål. Pisk godt til en lys og luftig æggesnaps.

  4. Imens æggesnapsen piskes skylles og rives squash og stilles til side. Også chokoladen hakkes og stilles til side (selvom jeg gerne anvender chokoladeknapper vælger jeg at hakke dem - dette for at de ikke bliver for tunge og falder til bunds i kagedejen).

  5. Sigt de tørre dele (mel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme) i æggesnapsen. Tilsæt også smeltet smør, revet squash, hakket chokoladen og sirup.

  6. Vend forsigtigt til en ensartet masse og kom dejen i en lille bradepande eller springform beklædt med bagepapir.

  7. Bag i ca. 30 minutter til kagen er gennembagt (stik i kagen med fx en tandstik - hænger der dej fast skal kagen bages lidt længere).

  8. Tag kagen ud af ovnen og lad afkøle inden cremen smøres på.

  9. Lav flødeostecremen
  10. Kom flødeost i en skål.

  11. Sigt flormelis og vaniljesukker heri og rør til cremen er ensartet.

  12. Fordel cremen på den afkølede kage.

Bemærkning

Kagen bør opbevares på køl, da cremen indeholder flødeost. 

Denne kage kan sagtens tåle en tur på frost - dog vil jeg anbefale at man først kommer cremen på kagen efter kagen er tøet.

Søgeord: bagværk, efterår, græskarkage, grøntsager, hjemmebag, squash
Pernille Janbæk Jørgensen
Mad- og kageblogger

TAK, fordi du så med...

Jeg håber, at denne opskrift har vakt din interesse og du har lyst til at gå i gang i køkkenet. Husk, at du altid nemt kan printe opskriften således du kan have et fysisk eksemplar ved din side. 

Har du spørgsmål, så er du altid velkommen til at henvende dig. 

De bedste hilsner Pernille